Nuklearci maščevali poraz v pokalnem prvenstvu; Sluka: “Nezadovoljen sem z odnosom do igre”

Nafta 1903 se je včerajšnjo sončno nedeljo pomerila proti ekipi Krškega, v gosteh. Kljub upanju na peto zaporedno zmago, modro-belim ni uspelo. Krčani so več kot dobro branili svojo trdnjavo in maščevali poraz iz pokalnega prvenstva v Lendavi minulo sredo.
Včerajšnje sončno vreme v krškem je bilo kot nalašč za nogomet. V osmem krogu druge državne lige sta svoje moči na nogometnem stadionu Matije Gubca v Krškem merila domača ekipa in gosti iz Lendave. Krčani so včerajšnji popoldan imeli priložnost maščevati poraz na minulem srečanju v Lendavi, ko sta se ekipi udarili v pokalni borbi in bili pri tem tudi uspešni. Včerajšnji poraz je hkrati pomenil tudi padec lendavske ekipa na prvenstveni lestvici in sicer na peto mesto, med tem, ko so Krčani sedaj tretji s točko več.

Krčani so sredin poraz maščevali s tremi zadetki, med tem, ko sami niso prejeli nobenega. Prvi je padel v 22. minuti srečanja, za slednjega je poskrbel Ester Soker, omenjeni zadetek pa je bil hkrati tudi edini v prvem delu srečanja. Po prvem zadetku se je srečanje odvijalo med obema kazenskima prostoroma. Naslednji zadetek je padel v 58. minuti, ko vratar Lendavčanov Florjan Raduha ni bil kos Lovru Čirjaku. Na tretji in tudi zadnji zadetek je bilo potrebno počakati do 79. minute, ko je usodo domačih, pa tudi gostov, zapečatil Tilen Mlinar.

Marian Sluka, trener ekipe Nafte 1903 za NZS.si: “Čestitam domači ekipi. Vedeli smo, da je Krško zelo dobra ekipa. Nezadovoljen sem z odnosom do igre v moji ekipi, nismo bili dovolj agresivni v dvobojih,  in premalo hrabri v napadu. V prvem polčasu smo storili napako in prejeli gol. Mislim, da je bil prvi polčas izenačen, v drugem pa smo poskušali z ofenzivnejšo igro, si ustvarjali priložnosti in po napaki obrambe prejeli zadetek. Dvigniti moramo glave in iti naprej. Do konca nas čaka še veliko tekem, upam pa, da bo že v soboto bolje.”

Iztok Kapušin, trener Krškega za NZS.si: “Za nami je izredno težko srečanje. Naspronika smo zelo dobro poznali in temu primerno smo se tudi dobro pripravili. Na igrišču ni vse potekalo gladko, v trenutkih, ko je nasprotnik dominiral, smo povedli preko Soklerja. V nadaljevanju smo skušali biti bolj agresivni, vendar nam je to le deloma uspelo.Tako smo se osredotočili na protinapade, bili še dvakrat uspešni in na koncu vendarle zasluženo zmagali.”

Nafta 1903 – Krško 0:3 (0:1)

1:0, Ester Sokler, 22. min
2:0, Lovre Čirjak, 58. min
3:0, Tilen Mlinar, 79. min