NSi: “Vlada, kljub našim amandmajem, ni zagotovila dovolj denarja za pomursko regijo”

Na predvčerajšnjem delu 35. redne seje Državnega zbora je koalicijska večina sprejela predlog sprememb proračuna RS za leto 2018 in predlog proračuna RS za leto 2019.
24. maja letos je Državni zbor na predlog Jožefa Horvata (NSi) soglasno podaljšal veljavnost Zakona o razvojni podpori pomurski regiji do konca leta 2019 in Vlado RS zavezal, da pripravi Spremenjeni program spodbujanja konkurenčnosti Pomurske regije v obdobju 2010 – 2019. V zakonu je določena vrednost programa v višini 33 milijonov evrov. Vlada je ta program sprejela na 148. seji Vlade dne 14. 9. 2017.

Ker iz proračunskih dokumentov izhaja, da za obe proračunski leti ni zagotovljenega dovolj denarja za izvedbo zakona (manjka skupaj 840.824 evrov), je poslanska skupina NSi na predlog poslanca Jožefa Horvata vložila ustrezne amandmaje.

Žal je vladna koalicija amandmaje zavrnila. S strani Vlade ni bilo nobene razlage zakaj ni zagotovila dovolj denarja za izvedbo zakona. “Soočamo se z vprašanjem pravne države oz. ne spoštovanja zakonov,” so zaskrbljeni pri NSi.