Novost v Knjižnici Lendava: Izposoja avdio knjig v slovenskem jeziku

V Lendavski knjižnici si lahko od začetka tedna izposodite tudi zvočne knjige. Zvočna knjiga ali govoreča knjiga je zvočni zapis besedila knjige, torej bralni posnetek teksta, za tiste, ki nimajo časa prebrati knjigo, pa jih ta kljub temu interesira.
“Avdio knjige so odgovor na potrebe bralcev, ki jim zaradi hitrega življenjskega tempa ne ostane dovolj časa za branje tiskanih knjig. Knjižnica Audibook obsega leposlovje ter strokovno literaturo tako domačih kot tudi tujih avtorjev v slovenskem jeziku za vse starostne skupine. Audibook je mobilna aplikacija, ki kjerkoli in kadarkoli omogoča dostop, prenos in predvajanje avdio knjig. Trenutno je aplikacija Audibook na voljo za operacijska sistema Android in IOS, dostopna je v trgovini Google Play (za Android telefone) ali v trgovini App Store (za Apple telefone),” so zapisali pri lendavski Knjižnici.

Audibook je mobilna aplikacija, ki omogoča dostop, prenos in predvajanje avdio knjig – kjerkoli in kadarkoli. Postopek izposoje avdio knjig je enostaven, pogoj za izposojo pa je le urejeno članstvo v knjižnici ter naložena aplikacija Audibook na osebnem mobilnem telefonu. zaenkrat si lahko izposodite zvočne knjige v slovenskem jeziku.

Lendavska Knjižnica odprta

“Od ponedeljka, 2. novembra 2020, je knjižnica ponovno odprta. Knjižnica je odprta le za vračilo in prevzem predhodno naročenega gradiva, obenem lahko podaljšate članstvo in poravnate druge finančne obveznosti. Čitalnica ostaja zaprta. Krajevne knjižnice so odprte, razen knjižnic v Dolini in Genterovcih, ki sta zaradi obnovitvenih del do nadaljnjega zaprti. zposoja gradiva je možna le ob predhodnem naročilu gradiva, kar lahko storite na telefonski številki +386 (0)2 574 25 83 ali pa nam pišite na rezervacija@kkl.si. Po naročilu gradiva počakajte na potrditev knjižnice, da je gradivo pripravljeno. Naročeno gradivo vas bo čakalo 3 dni,” so sporočili iz lendavske Knjižnice.