Novo vodstvo Območne Obrtno-Podjetniške zbornice Lendava

Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Lendava, ki je minulega novembra obeležila svojo 40. obletnico obstoja, ima novo vodstvo. Dozdajšnja predsednica Eva Maria Banutai je po dveh mandatih stolček prepustila Marjanu Korenu.
Po tem, ko je Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Lendava novembra obeležila 40. let obstoja, je ta predvčerajšnjim na skupščini, dobila še novega predsednika in preostalo vodstvo. Evo Mario Banutai je po osmih letih (dveh mandatih) nasledil podjetnik Marjan Koren, med drugim predsednik društva Vinogradnikov in sadjarjev Lendava. Banutaieva sicer več ni mogla kandidirati, saj je v skladu s statutom mesto predsednice, brez premora, lahko zasedala največ dva mandata.

Od petnajstih članov skupščine se jih je tako predvčerajšnjim zasedanja udeležilo dvanajst, volitve pa so se odvile 22. novembra. Na predvčerajšnji skupščini so tako izvedli vse formalnosti in tako torej potrdili novo vodstvo.

Volitve so potekale v petih občinah upravne enote Lendava in sicer v občinah: Lendava, Odranci, Turnišče, Črenšovci in Dobrovnik. Volilna komisija je izvedla volitve in na podlagi preštetih glasov podala
predlog skupščini OOZ Lendava za naslednje kandidate za člane skupščine: Aleksander Magyar, Sandra Gomboc, Jožef Biro, Klaudija Žilavec, Jožef Kovačič, Marija Frančič, Eva Marija Banutai, Jožef Padar, Martin Tibaut, Srečko Graj, Štefan Smej, Peter Tkalec, Milan Špilak, Boštjan Varga in Marjan Koren. Člani skupščine so bili soglasno potrjeni.

– Nadzorni odbor je bil izvoljen na skupščini in ima tri člane in sicer:
Mirjana Horvat – predsednica
Petra Boldižar – član
Tibi Vida – član

– Za predsednika je kandidiral Marjan Koren in bil soglasno izvoljen.

– Predsednik je v upravni odbor imenoval naslednje člane OOZ Lendava: Aleksander Magyar, Sandra Gomboc, Klaudija Žilavec, Dušan Novak, Srečko Graj, Štefan Vučko, Štefan Smej, Milan Špilak in Boštjan Varga.

– Podpredsednika sta postala: Sandra Gomboc in Srečko Graj.
– Odbor za prireditve sestavljajo: Aleksander Magyar, Klaudija Žilavec in Marjan Koren.
– Odbor za šport sestavljajo: Dušan Novak in Štefan Gyurica.
– Sekretarka OOZ Lendava je Tatjana Koša.