Novice Naftine nogometne akademije

Minulo nedeljo so se kadeti in mladinci lendavske Nafte 1903 odpravili na gostovanje v Brežice, proti ekipam tamkajšnjega nogometnega kluba. Kadeti so se v Lendavo vrnili s tremi točkami, med tem, ko mladinci te sreče niso imeli. Po tem, ko dobre rezultate žanjejo kadeti in mladinci, so uspešne tudi mlajše selekcije nogometne akademije Nafte 1903. Tokrat je prijateljsko srečanje odigrala ekipa selekcije U-11.
Minulo nedeljo so se kadeti in mladinci odpravili na gostovanje v Brežice. Kadeti so se domačim zoperstavili točno ob 12.00 uri, v celotnem srečanju pa je padlo skupno sedem zadetkov: Modro-beli so jih dosegli 5, domači pa le dva. Srečanje so bolje pričeli Lendavčani, saj so prvi zadetek dosegli že v šestnajsti minuti. Da bodo gosti trd oreh je bilo moč videti že takoj po prvem zadetku, ko so se kadeti iz Lendave šele dobro razigrali, svojo borbenost pa okronali z zadetkom za 0:2. Do konca prvega polčasa je kakšnih 40 gledalcev spremljalo zanimivo igro.

Že v drugi minuti drugega polčasa so domači poskrbeli za nižanje rezultatske razlike, a jim 15 minut kasneje modro-beli niso ostali dolžni in vodstvo povečali na 1:3. Po tem, ko se veselje Lendavčanov še niti ni dobro poleglo, so ti znova planili v objem, saj so mladi Lendavčani čez dve minuti vodili s kar 1:4. Dobre tri minute kasneje so gosti uspešno izkoristili strel iz enajstih metrov in rezultat popravili na 2:4, kar pa ni bilo najbolj po godu modro-belim, ki so končni rezultat srečanja 2:5 dosegli v 75. minuti.

U-17: BREŽICE 1919 – NAFTA 1903 2:5 (0:2)

0:1, Dominik Toplek, 16. min
0:2, Martin Michael Lesar, 35. min
1:2, Domagoj Knežević, 47. min
1:3, Kevin Nedeljko, 62. min
1:4, Kevin Nedeljko, 64. min
2:4, Jakob Črpič, 67. min (11m)
2:5, Dino Murković, 75. min

Če je šlo vse po načrtih kadetom Nafte 1903, pa tega tokrat ne moremo trditi za mladince. Ti so proti Brežicam utrpeli presenetljiv, nepričakovan a minimalen poraz, pri tem pa velja omeniti, da mladinska ekipa Brežic na prvenstveni tabeli kotira bistveno nižje kot Lendavčani. Gostitelji so že v prvem delu srečanja povedli z 2:0, za domače sta bila uspešna Nik Martin Krošelj v 22. in Sven Blazinšek v 30. minuti. Edini zadetek za goste je prispeval Leonardo Bistrović in sicer v 73. minuti za končnih in ublaženih 2:1.

U-19: BREŽICE 1919 – NAFTA 1903 2:1 (2:0)

1:0, Nik Martin Krošelj, 22. min
2:0, Sven Blazinšek, 30. min
2:1, Leonardo Bistrović, 73. min

Naslednje srečanje bodo igralci NK Nafte 1903 odigrali na Hotizi proti moštvu iz Slovenske Bistrice.

Uspešni nogometaši U-11

Na igrišču z umetno travo ter v siju reflektorjev so svoje prijateljsko srečanje odigrali nogometašu U-11. V Lendavo so namreč prišli njihovi vrstniki iz Veržeja, ki pa so se v domači hram nogometa bili primorani vrniti z visokim porazom. Mladi upi Nafte 1903 so bili od gostov boljši praktično v vseh segmentih igre, goste pa so ugnali z visokih 6:1.

Kot nam je povedal vidno zadovoljen trener Borut Gerenčer, so mladi nogometaši pokazali všečno igro, nasprotniku pa nikakor niso pustili dihati. Ta je med drugim dejal še, da bi zmaga lahko bila še izdatnejša, a fantje niso uspeli uresničiti vseh danih priložnosti. Za domačo ekipo so nastopili: Kulčar, Kolman, Cuk, Somi, Horváth, Pamič, Hertl, Gjuran, Vida, Kapun, Horvat, Kocet, Plevel.