November 2019: Preiskan vlom v obmejno trgovino in bencinski servis

V mesecu novembru 2019 so neznani storilci vlomili v obmejno trgovino v Kuzmi in v bencinski servis v Murski Soboti, o čemer smo sicer poročali. Iz policijske uprave Murska Sobota so včeraj sporočili, da je policija storilca izsledila in sicer gre za slovenskega državljana, ki mu bo zaradi nepremišljenih dejanj najbrž trda predla.
Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota smo z zbiranjem obvestil in v sodelovanju z drugimi Policijskimi upravami v Republiki Sloveniji, preiskali kaznivo dejanje velike tatvine – vlom v obmejno trgovino v naselju Kuzma, ki je bilo izvršeno v večernem času 12.11.2019. Odtujeni so bili različni artikli (dražji parfumi, ročne ure, zlatnina in cigareti) v skupni vrednosti okrog 16.000 evrov. Pred storjenim kaznivim dejanjem so storilci odtujili registrske tablice iz vozila v naselju Rogaševci.

Prav tako smo preiskali kaznivo dejanje velike tatvine – vlom v bencinski servis na Tišinski ulici v Murski Soboti, ki je bilo izvršeno v večernem času 14. 11. 2019. Odtujeni so bili različni artikli v skupni vrednosti okrog 1.100 evrov.

Ovadeni, 37 letni storilec (slovenski državljan) je član kriminalne združbe, ki je kazniva dejanja izvrševala po celotni Sloveniji. Zoper njega je bila podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.