Nove podrobnosti zasega nakita v Dolgi vasi: Bilo ga je za 200 tisočakov

5. aprila, nekaj pred 6. uro zjutraj so murskosoboški policisti na kontrolni točki v Dolgi vasi ob izstopu iz države pregledali avtomobil, ki ga je vozil državljan Romunije, ob sebi pa je imel tudi sopotnika, o čemer smo sicer že poročali. Dvojec je v mercedesu prevažal večje število ur in nakita, za katerega pa nista posedovala nobene dokumentacije. Sedaj so znane nove podrobnosti.
Poročali smo, da so policisti PP IU Murska Sobota, 5. aprila 2021 na kontrolni točki v Dolgi vasi na izstopu iz države zasegli večje število ur in nakita, za katere državljana Romunije nista posedovala nobene dokumentacije. Z zbiranje obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da je bilo več kot 600 kosov ročnih ur in več kot 700 kosov nakita odtujeno v Franciji iz zlatarne v času od 3.4.2021 do 5.4.2021, katerih vrednost po nestrokovni oceni znaša okrog 200.000 evrov. Odtujene ure in nakit bodo vrnjeni oškodovancu.

Zaradi obstoja utemeljenih razlogov za sum, da ure in nakit izvirajo iz kaznivega dejanja bo zoper 24- in 33- letna državljana Romunije podana kazenska ovadba, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja. Državljan Romunije, ki je vozil osebno vozilo, ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Izrečena mu je bila globa, vozilo pa je bilo zaseženo.