Nove podrobnosti kaznivega dejanja požiga in poskusa uboja na območju Ljutomera

Minuli petek smo poročali požaru v stanovanjski hiši na območju Ljutomera. Čeprav je sprva kazalo, da gre za običajen požar stanovanjskega objekta, so iz PU Murska Sobota sporočili, da možje v modrem požar obravnavajo kot požig in poskus uboja.
Ob 2.10 je v naselju Plešivica, občina Ljutomer, zagorelo v stanovanjski hiši. Aktivirane so bile enote PGD Ljutomer, Radomerje, Spodnji Kamenščak, Gresovščak in Ivanjkovci. Požar so do prihoda gasilcev pogasili lastniki hiše. Pri tem je ena oseba utrpela lažje opekline. Na kraj dogodka je bila poslana ekipa NMP Ljutomer. Gasilci so prostore prezračili, pregledali s termovizijsko kamero in kraj proti požarno zavarovali,” je poročala Uprava za zaščito in reševanje.

“Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kaznivega dejanja poskusa uboja in požiga osumljen 21-letni moški, ki je v nočnem času, 24.6.2021 po domači stanovanjski hiši polil vnetljivo tekočino, nato pa jo prižgal. V nadaljevanju je poskušal z omenjenim dejanjem ubiti starša, ki sta spala v svoji sobi, vendar sta se pravočasno zbudila in mu preprečila izvedbo tega dejanja. Med gašenjem požara, je oškodovanec zadobil opekline, ki mu jih je dodatno povzročil osumljenec, ki ga je med gašenjem požara polil z vnetljivo tekočino. Oškodovanec je bil lahko telesno poškodovan. Z požigom je nastala materialno škoda v višini okrog 7.000 evrov. 21-letni moški je bil 25.6.2021 priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki  je zanj odredil pripor,” so sporočili iz PU Murska Sobota.