Nove moči pri Lendavski Nafti 1903

Lendavska Nafta 1903 je bogatejša za dve novi okrepitvi, ki bosta modro-belemu nogometnemu klubu pomagala do željenega cilja, ki je prva državna liga. Obe okrepitvi prihajata iz sosednje Madžarske.
Lendavska Nafta 1903 se krepi še naprej. Zimski prestopni rok se prihajajoči petek, 15.2.2019 zaključuje, nogometni klubi pa opravljajo še zadnje registracije. Nič drugače ni pri nogometnem klubu pod lendavskimi goricami, ki je svoje vrste tudi uradno okrepil z dvema igralcema iz sosednje madžarske.

Prva okrepitev je Péter Grabant, brat dvojček Benceja Grabanta, ki barve Nafte 1903 že brani. 22-letni Péter je desni bočni branilec, v Lendavo pa je prišel iz madžarskega drugoligaškega nogometnega kluba, Dorogi. 45 srečanj je Péter odigral v drugi madžarski ligi, na omenjenih srečanjih pa je dosegel 14 zadetkov. Nafti 1903 bo, sodeč po pogodbi, zvest najmanj do konca meseca junija 2021.

Druga okrepitev je Zsolt Balázs. 30-letnik je svojo kariero še kot otrok pričel v Zalaegerszegu na Madžarskem, pri tamkajšnjem ZTE-ju, Za tem pa je igral še za štiri različne nogometne klube. V domači klub ZTE se je vrnil lansko leto, vsaj šest mesecev pa bo posojen Nafti 1903. Za Zsoltom je odigranih 221 srečanj v 1. državni ligi dosegel 51 zadetkov, v 2. ligi pa na 43 srečanjih 6 zadetkov.

Tim Farkaš