Novartisovi prostovoljci v Sloveniji, tudi v Lendavi, pomagajo že 14 let

Prostovoljske dejavnosti, ki jih v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo organizira tudi Novartis v Sloveniji, so v polnem teku. Med 16. aprilom in 15. majem zaposleni, tudi v Lendavi, svoj delovni čas namenjajo posameznikom in organizacijam po celi Sloveniji in vračajo družbi ter okolju, v katerem delajo in živijo. Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo bo s prostovoljskimi dejavnostmi skupaj obeležilo kar 650 zaposlenih.
Kot vsa leta se tudi letos Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo udeležujejo zaposleni iz Lendave, ki so predvčerajšnjim pripravili zanimiv športni dan za otroke Dvojezične osnovne šole II Lendava, stanovalcem Doma starejših občanov Lendava pa polepšali dan z obiskom živalskega vrta. Letošnje dejavnosti so se v Lendavi začele že minuli ponedeljek s krvodajalsko akcijo v bolnišnici Murska Sobota, končale pa se bodo v četrtek, ko bodo sodelavci pomagali pri urejanju zunanjih površin skupnosti Ozare.

“Novartisovo pobudo smo sprejeli odprtih rok, saj radi pomagamo in delimo veselje. Prostovoljstvo je del nas že desetletja, zato se vsako leto znova veselimo dejavnosti in druženja s posamezniki iz lokalne skupnosti. Odzivi so vsako leto neverjetni, kar nas navdaja z zadovoljstvom in upanjem za boljši jutri,” je povedalaGizela Štampar, direktorica Antiinfektivov Lendava.

“V okviru letošnjega Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo bomo letos prvič priskočili na pomoč društvu Ozara Slovenije, ki skrbi za ljudi s težavami v duševnem zdravju. V njihovi enoti v Lendavi bomo skupaj z njimi uredili vrt, zasadili sadike in prebarvali klopi. Sodelavci so se v tem tednu udeležili tudi krvodajalske akcije in skupaj s kolegi iz Ljubljane, Mengša in s Prevalj bomo zbrali kar 45 litrov krvi. Veseli smo izjemno dobrega odziva naših sodelavcev, ki se dejavnosti Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo iz leta v leto udeležujejo v vse večjem številu,” je povedal Simon Rečnik, direktor Trdnih izdelkov Lendava.

V minulih 14 letih, odkar se pridružujejo Novartisovi globalni pobudi prostovoljstva, so v Lendavi stkali tesne vezi s posamezniki in organizacijami v lokalnem okolju. Živa Avsenak, ena od koordinatork prostovoljskih dejavnosti v Lendavi, se dogajanja vsako leto zelo veseli. “Vselej se veselim druženja s sodelavci, saj s skupnimi močmi osrečimo pomoči potrebne in poskrbimo za nepozabne spomine ter neprecenljive trenutke. Z otroki Dvojezične osnovne šole II smo preživeli aktiven in zabaven dan, v njihovih očeh so sijale iskrice, ki jih zlepa ne bomo pozabili.”