V Radencih okronali novo vinsko kraljico Slovenije, Katarino Pungračič

V Radencih so v petek okronali 22. vinsko kraljico Slovenije, to je postala Katarina Pungračič iz Zavrča v Halozah. V letu 2018 bo slovenske vinorodne dežele ter slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino predstavljala na dogodkih doma in v svetu, so sporočili iz Pomurskega sejma, ki izbor organizira.
Sinoči je minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan skupaj s predsednikom uprave Pomurskega sejma Janezom Erjavcem in pokrovitelji  Vinska kraljica Slovenije v hotelu Radin kot 22. Vinsko kraljico Slovenije za leto 2018 okronal Katarino Pungračič iz Zavrča v Halozah.

Katarina je prišla na slovenski vinski prestol iz družinske kmetije, na kateri se ukvarjajo z vinogradništvom, vinarstvom in turizmom in je študentka študijskega programa Agrikultura in okolje Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru. Opravila je tečaj za sommelierja ljubitelja, to znanje pa bo, kot pravi, v prihodnosti še nadgradila. Aktivno sodeluje v društvu vinogradnikov in sadjarjev Haloze. Od malih nog združuje delo v vinogradu in na turistični kmetiji, na kateri domačim in tujim gostom predstavlja in ponuja bogastvo slovenskih vin in kulinarike.

Nova slovenska vinska kraljica Katarina Pungračič, ki je študentka na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru, bo v novi vlogi dejavna že prihodnji konec tedna, ko bo s kmetijskim ministrom mag. Židanom odpotovala v Berlin na mednarodni sejem za kmetijstvo, prehrano in vrtnarstvo Grüne Woche (Zeleni teden).