Nova smrtna prometna nesreča na pomurskih prometnicah

Žal moramo tudi današnjo sredo poročati o prometni nesreči, ki je terjala življenje voznika dvokolesnika in to po tem, ko smo pred slabim tednom dni že poročali o smrtni nesreči motorista.
”Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, kateri je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Zdravnik je na kraju potrdil smrt 60-letnega voznika mopeda. Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca. Zoper 28-letnega voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Pokojni udeleženec je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah (tretja v dobrem tednu dni). V enakem obdobju lanskega leta je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč. Zato policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivamo vozite previdno ter zbrano in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti. Posebna pozornost pa naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil.” so sporočili iz PU Murska Sobota.