Nova najdba: Tako kot na Benici, konopljo z jumbo vrečami včeraj odvažali tudi na območju Občine Črenšovci

Najdb nasadov konoplje, kot kaže, še ne bo taki hitro konec. Tokrat so policisti imeli “žetev” te rastline na območju Občine Črenšovci, kjer so jo, tako kot pred dvema mesecema na območju Benice, odvažali s traktorjem in jumbo vrečami, pri prevozu pa je pomagal tudi policijski helikopter. Sta primera morda povezana?
Dobra dva meseca bo minilo prihajajoči ponedeljek, ko smo, spomnimo, poročali o veliki žetvi lendavskih policistov tik ob reki Muri na Benici, pri kateri je pomagal celo policijski helikopter, ki je zaradi neprehodnega terena tja prepeljal ekipo in s pomočjo katerega so vso požeto konopljo tudi odvažali na traktorsko prikolico. Včeraj se je enaka akcija dogajala tudi na območju Občine Črenšovci, vnovič tik ob reki Muri. Iz PU Murska Sobota o podrobnostih zaenkrat ne govorijo, a so povedali le, da gre za precej manjši nasad.

Tudi v tem primeru je najbrž šlo za operacijo, katero je policija načrtovala že dlje časa. Ali sta primera v Benici in včerajšnji povezana, lahko le ugibamo, kakor tudi lahko ugibamo, ali ima nasad morda iste “kmetovalce.” Tudi tokrat, kot smo že zapisali, pri delu pomaga policijski helikopter, iz česar gre sklepati, da je tudi tukaj teren najbrž težje ali težko dostopen. pričakovati sicer je, da bo več informacij znanih danes v dopoldanskih oz. popoldanskuh urah.