Nova Gorica: Poraz prvoligaša proti Nafti 1903

Nogometaši Nafte 1903 so se na naslednjem pripravljalnem srečanju v gosteh, v Športnem parku v Novi Gorici pomerili z nogometaši ND Gorice in srečanje dobili z 0:2. Lendavčani sicer v pripravljalnih obračunih kažejo dobre predstave, nič drugače pa ni bilo tokrat. Pri tem velja omeniti, da so Lendavčani premagali ekipo, ki je potencialna za nadaljevanje prvenstva v prvi državni ligi.
Začetek srečanja je pripadel Gorici. Posest žoge je bila krepko na strani domačih, prav tako niso izostale priložnosti. Nevarno je v 6. minuti streljal Jermol, po proti napadih v 12. in 17. minuti sta bilanevarna še Šehić in Begić, a do pravega zaključka ni prišlo. Lendavčani so svojo prvo priložnost izkoristili v 20. minuti, ko je protinapad uspešno zaključil Bizjak (0:1). Goriški pritisk kljub temu ni popustil. V 26. minuti je Mariniču veselje preprečil gostujoči obrambni igralec, ki je njegov poskus odbil v kot, štiri minute kasneje se je v dvoboju iz oči v oči s Šehićem izkazal vratar Raduha. V 36. minuti je sledil nov šok za domače. Nepazljivost domače obrambe je izkoristil Vinko, ki se je v kazenskem prostoru prikradel za hrbet Mevlji in mu odvzel žogo, goriški branilec pa je v naslednjem trenutku gostujočega napadalca po mnenju glavnega sodnika nepravilno zaustavljal. Enajstmetrovko, ki je sledila, je uspešno izvedel prav Vinko (0:2). Do konca prvega dela velja omeniti še priložnost Velikonje v 41. minuti, a se rezultat do konca prvega dela ni spremenil.

Pred nadaljevanjem je domači strateg Aleksandar Jović posegel po prvi menjavi: Kačinari je zamenjal Mariniča. Že v prvih desetih minutah drugega dela si je Gorica pripravila nekaj nevarnih situacij, iz polvoleja je v 54. minuti poskušal Kačinari, a se je znova izkazal Raduha, ki je uspešno reagiral tudi po strelu, ki je sledil odbitku, ko je poskušal Velikonja. Kačinari je bil znova nevaren pet minut kasneje, ko je njegov poskus po posredovanju gostujočega branilca končal v kotu. Jermol je dvajset minut pred koncem srečanja sprožil z razdalje, a premalo natančen. Oyewusi je tri minute po vstopu v igro lepo zaposlil Vipotnika, ki je streljal proti vratom, a se Kisovec, ki je v vratih gostov zamenjal Raduho, ni pustil premagati. Priložnost za zadetek je imel tudi Colley, ki je osem minut pred koncem lepo prodrl po desni strani a je njegov diagonalni strel končal v vratarjevem naročju.

ND Gorica – Nafta 1903 0:2 (0:2)

  • 24. min Jaka Bizjak 0:1
  • 38. Vedran Vinko (11m) 0:2

Nafta 1903: Florijan Raduha, Mitja Novinič, Vedran Vinko, Gergő Bolla, Jaka Bizjak, Rok Pirtovšek, Nermin Haljeta, Stjepan Oštrek, Sabó Bence, Tim Židan in Kevin Körmendi. Rezerve: Lucian Pozsgai, Lukas Magdič, Dominik Drk, Ubochioma Meshack, Ožbe, Tadej Pirtovšek in Žiga Živko.