Nov stoletnik v občini Lendava: Minulo nedeljo je trimestno številko obrnil József Csuka iz Genterovcev

Tudi v Genterovcih imajo svojega -stoletnika namreč. Med najstarejše občane je, kljub šibkemu zdravju, minulo nedeljo prestopil najstarejši prebivalec majhnega naselja, József Csuka. Domači so mu praznovanje pripravili v domači hiši.
Čeprav je v minulih treh, štirih letih stoletnikov bilo precej manj kot leta poprej, predvsem zaradi vihre prve svetovne vojne, ko se je rojevalo bistveno manj otrok, je v naslednjih letih moč pričakovati, da se bo število slednjih vnovič počasi zviševalo. Slabo leto dni po spopadih, ko je trpel domala celoten svet, natančneje 4.8.1919 in nekaj dni pred pripojitvijo Prekmurja k matični domovini Sloveniji, se je v kmečki družini rodil József Csuka.

József Csuka, ded Judite Csuka – Zagorec in praded Adama Zagorca, igralca lendavske Nafte 1903, je okrogel in visok jubilej v krogu svoje družine praznoval minulo nedeljo torej prav na svoj rojstni dan, pozdravili pa so ga tudi predstavniki krajevne skupnosti Genterovci, kjer biva še danes. József je za svojo družino večino svojega življenja trdo delal. Čeprav mu trenutno zdravje ne služi najbolje, je obiskov ob takšni častitljivi obletnici bil zagotovo vesel.

József je sicer že pred časom dejal, da je skrivnost dolgega življenja v domači hrani in v kozarčku rdečega vina. No, napotkov takšnih ljudi se prav gotovo velja držati, Józsefu pa želimo predvsem obilo zdravja. In ko enkrat kdo od znancev ali družine vstopi v “klub” najstarejših občanov, gre vsekakor vzklikniti “še na mnoga leta!”