Nogometni klub iz Pušče bogatejši za nove slačilnice

Izjemno slovesno je bilo v enem najbolj naprednih romskih naselij v Sloveniji, v Pušči pri Murski Soboti. Na nogometnem igrišču na Pušči je bila namreč uradna otvoritev dolgo pričakovanih nogometnih slačilnic, ki sta jih z okoli 240.000 evrov financirala Mestna občina Murska Sobota in Fundacija za šport Republike Slovenije.
Tako se NK Pušča, ki tekmuje v II. MNL Murska Sobota in je kar nekaj časa, kot gostitelj nastopala na igrišču v Bratoncih, vrača domov in bo v drugi polovici avgusta, v 1. krogu tekmovanja v II. MNL Murska Sobota, proti nogometašem Cankove odigrala prvo uradno tekmo pred svojimi navijači.

Kakorkoli že, nove nogometne slačilnice so velika pridobitev za Krajevno skupnost Pušča (edino romsko v Sloveniji), saj bo Nogometni klub Pušča lahko odslej – po skoraj 60 letih obstoja nogometnega kluba – svoje tekme igral na domačem igrišču. Ob tej priložnosti so zbrane, prišli so praktično vsi prebivalci vasi in tudi mnogi gostje, nagovorili župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, predsednik NK Pušča Ignac Horvat, romski svetnik Darko Rudaš in predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan, ki je tudi podpredsednik NZS. Vsi omenjeni so skupaj prerezali tudi slavnostni trak pri vhodu v slačilnice.

Predsednik NK Pušča Ignac Horvat je ob podelitvi zahval županu Jevšku podelil tudi dres s št. 56, kajti soboški župan je ravno 21. julija praznoval svoj 56. rojstni dan. Po slovesni otvoritvi so sledile prijateljske nogometne tekme med NK Pušča in NŠ Mura (mladinci), kjer je bil izid neodločen 0:0, ter med domačimi mladinci, veterani in drugimi predstavniki organizacij, saj ne smemo prezreti, da je prav nogomet najbolj priljubljen šport med mladimi (in ne samo njimi) Romi. Mimogrede pa so tudi veterani Pušče, v malonogometni tekmi, tesno (1:0), premagali ekipo MO Murska Sobota.