Nogomet: Stadioni znova brez gledalcev

Sprejet vladni odlok omejuje izvajanje športne dejavnosti za športnike in dejavnosti športnih tekmovanja za vse, razen športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15. let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnem za šport.
Vlada Republike Slovenije je na torkovi večerni seji sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj, s katerim se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti. Pod okriljem NZS se v skladu z odlokom nadaljujejo štiri tekmovanja, vsa brez gledalcev.

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet. Varovanje zdravja in preprečevanje prenosa okužbe tudi v teh okoliščinah ostaja primarna skrb Nogometne zveze Slovenije, ob striktnem upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje in zajezitev okužbe s COVID-19 in brez prisotnosti gledalcev pa se bodo nadaljevala prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije, 2. SNL, 1. slovenski ženski ligi in 1. slovenski futsal ligi. 

Ostala tekmovanja pod okriljem NZS, tako v nogometu kot v futsalu, se do nadaljnjega prekinejo.

Koledar vseh tekmovanj, ki so do nadaljnjega prekinjena ter morebitne spremembe tekmovalnih sistemov, bodo znane naknadno in sicer po tem, ko bo znano, kdaj se tekmovanja lahko nadaljujejo.

Je sobotno srečanje proti Triglavu pod vprašajem?

Zaenkrat ni povsem znano, ali se bo odigralo srečanje 13. kroga 2. SNL med kranjskim Triglavom in lendavsko Nafto 1903 prihajajočo soboto. Pri modro-belih so v minulih dneh zabeležili več pozitivnih na novi koronavirus, po nekaterih neuradnih informacijah naj bi bilo nekaj okuženih tudi v kranjskem hramu nogometa, a uradnih poročil ni, prav tako pa ni znano niti natančno število okuženih pri Lendavčanih in ali bi Dejan Dončić uspel sestaviti ekipo, ki bi nastopila brez težav. Vse novosti glede sobotnega srečanja bodo tako znane v prihajajočem dnevu.

Lendavska enajsterica se je med tem okrepila z novim vratarjem, 22-letnim Ožbejem Kisovcem.