VIDEO: Ženski nogomet: Pomurke v Ljubljani do nove zmage

Pomurke so bile v Jami za Bežigradom podjetnejši tekmec, a tudi Ljubljančanke niso ostale brez priložnosti. Obramba rumeno-modrih je zaustavila najnevarnejša orožja zmajčic, “Ljubljana je žuto-plava,” pa je po zmagi na derbiju z Olimpijo donelo iz grl privržencev ŽNK Telemach GMT Beltinci.
Zadnji oktobrski dan so se nogometašice ŽNK Telemach Pomurje iz Beltincev mudile v Ljubljani. Tam je bilo odigrano srečanje 8. kroga 1. slovenske ženske nogometne lige, katerega pa so dobile Pomurke. Te so bile v Jami za Bežigradom podjetnejši tekmec, a tudi Ljubljančanke niso ostale brez priložnosti. Obramba rumeno-modrih je zaustavila najnevarnejša orožja zmajčic, z nekaj posredovanji pa se je izkazala Zala Meršnik.

Pomurke so po nekaj neizkoriščenih priložnostih povedle v 77. minuti. Po podaji Kaje Korošec je po levi strani krenila Sara Makovec, ki je v kazenskem prostoru iskala Neli Hofman, ta pa je žoga spravila do Luane Zajmi. Osamljena Bogojinčanka je sprožila s črte kazenskega prostora in s pomočjo desne vratnice hladnokrvno zadela za vodstvo z 0:1. Kmalu zatem bi lahko Pomurke zadele še drugič, a je Špela Kolbl zatresla okvir gola.

“V tekmo smo šli s pričakovanjem, da nas bo nasprotnik visoko napadel. Olimpija je nujno potrebovala tri točke, pri domačih so se zavedali kaj prinaša poraz. Odločila sem se, da gremo v tekmo z disciplinirano obrambno postavitvijo. Čakali smo na svoje priložnosti, ki jih na naši strani ni manjkalo, a sta nervoza in nekaj prenagljenosti v odločilnih trenutkih naredili svoje. Mislim, da smo na koncu zasluženo dobili dvoboj in zmagali še en derbi,” je po pomembni zmagi dejala Nuša Ladinek, ki je svoje varovanke pohvalila za taktično dobro odigrano tekmo, vendar v istem dahu poudarila, da lahko igrajo še boljše.

Zmage je bila izredno vesela tudi Luana Zajmi, sicer najmlajša članica začetne enajsterice, z golom pa osrednja junakinja tekme: “Z današnjo zmago smo povečali prednost. Olimpija je naša največja tekmica za prvo mesto. Zdaj smo še povečali naskok. Čeprav sezone še ni konec, imamo zdaj precejšnjo in lepo prednost. Po zmagi smo lahko bolj mirne, kot bi bile v primeru drugega razpleta. To je dobra popotnica za nadaljevanje sezone.” Pomurke imajo pred najresnejšim konkurentom za vrh lestvice zdaj kar 12 točk prednosti, a je Olimpija odigrala tekmo manj.

ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Telemach GMT Beltinci 0:1 (0:0)

8. krog 1. SŽNL
0:1, Luana Zajmi, 76. min

VIDEO: Zadetek za 0:1