Nogomet: Pokalno prvenstvo preloženo, kdaj nadaljevanje druge lige?

Včeraj med 11.00 in 12.00 uro se je preko videokonferenčnega sistema Zoom odvijal sestanek predstavnikov  nogometnih klubov druge državne lige, ki ga je organizirala lendavska Nafta 1903. Od šestnajstih povabljenih se je sestanka na daljavo udeležilo štirinajst predstavnikov klubov, ki so zavzeli stališče, da se tekmovanje v drugi ligi mora čim prej nadaljevati, ter, da se na pokalne zelenice vrnejo vsi, ki lahko.
Nogometni klub Nafta 1903 je tokrat bil organizator sestanka predstavnikov druge državne nogometne lige, ki se je preko videokonferenčnega sistema Zoom odvijal včeraj med 11.00 in 12.00 uro. Štirinajst od šestnajstih povabljenih predstavnikov klubov je premlevalo predvsem nadaljevanje druge državne lige ter nadaljevanje pokalnega prvenstva v že obstoječi različici, torej brez sprememb, kot jih je sprejel organizator tekmovanja, Nogometna zveza Slovenije (NZS). V kolikor se bo prvenstvo v drugi državni ligi nadaljevalo, želijo, da se to nadaljuje takoj, torej že ta vikend, o čemer bo nekaj predstavnikov klubov iz druge lige s predstavniki NZS-ja sestankovalo današnji dopoldan, ob 10.00 uri. 

Tema pogovora bo na današnjem sestanku tudi nadaljevanje kadetske in mladinske lige, ki naj se, po mnenju predstavnikov klubov, nadaljuje po prilagojenem programu. “Želimo, da se tudi drugoligaše obravnava enako kot klube iz prve državne lige, saj smo nenazadnje oboji podvrženi enakemu licenčnemu postopku, oboji pa moramo izpolnjevati tudi enake kriterije,” so sporočili iz Nafte 1903. Drugoligaši tako upajo, da jim bo NZS prisluhnila in pomagala.

Po koledarju Pokalnega tekmovanja Slovenije, bi se to moralo nadaljevati v sredo 14.4.2021, ko so bila delegirana četrtfinalna pokalna srečanja, vendar so le-ta prestavljena na konec meseca aprila in sicer po naših informacijah na 28.4.2021, tako, da je jutrišnje srečanje med Nafto 1903 in ljubljansko Olimpijo preloženo. Omenimo naj, da v četrfinalu pokala tekmujejo trije drugoligaši in pet prvoligašev.