Nogomet: Novosti pri Dobrovničanih in Dolgovaščanih

Kljub temu, da nogometaši niso aktivni že dlje časa, pa se nogometni klubi krepijo. Tokrat si bomo ogledali spremembe v Dobrovniku in v Dolgi vasi. Gre za nogometni društvi, ki sta trenutno najaktivnejši glede kadrov in, ki tekmujeta vsaka v svojem rangu.
V skladu z veljavnim Pravilnikom NZS o registraciji in statusu igralcev traja zimski prestopni rok v letu 2021 od 16. januarja do 15. februarja. Trenutno se zamenjave dogajajo pri nogometnih društvih Olimpija Dolga vas in Prekmurec Dobrovnik, obe nogometni društvi pa tekmujeta v svojem rangu tekmovanja. Dobrovničani v medobčinski nogometni ligi, Dolgovaščani pa v pomurski nogometni ligi. V Dobrovniku trenutno beležijo tri prihode, v Dolgi vasi prav tako tri pri članih ter dva prihoda v mladinskem pogonu.

Dolga vas

Do prvih okrepitev je v Dolgi vasi prišlo sicer že povsem na začetku prestopnega roka. Po številnih letih igranja v sosednji Avstriji se domov vrača znan obraz in nov vratar belo-zelenih, Martin Gönc. Zvezno vrsto je okrepil mlad in obetaven nogometaš, Mihael Magyar. V Pomurski nogometni ligi je do sedaj izkušnje pridobival pri ekipi Hotize. Nov član dolgovaškega napada je postal tudi Marko Kiralj, bivši reprezentant v mladinskih selekcijah Slovenije. V jesenskem delu sezone je igral pri Čentibi. Matija Hundrič v dolgovaško mlado ekipo prinaša izkušnje, ki jih je v svoji igralski karieri pridobil pri ekipah NK Dravinje in mariborskega Železničarja. Iz vrst lendavske Nafte 1903 sta v dolgovaški mladinski pogon prestopila mlada upa, Luka Gavrilović in Aljaž Slavin. “Nove igralce z navdušenjem sprejemamo v naš klub in jim želimo obilo nadaljnjih uspehov,” so sporočili.

Dobrovnik

Prva okrepitev pri Dobrovničanih je domačin Luka Car. Čeprav je Dobrovničan, še nikoli ni zaigral v domačem dresu, saj je vse od mlajših selekcij pa do konca mladinske selekcije igral za lendavsko Nafto 1903 in soboško Muro 05. V članski kategoriji je do sedaj uspešno igral za NK Rakičan in NK Polano v Pomurski nogometni ligi in 3. SNL. “Zdaj se je odločil, da se bo pridružil domačemu klubu in pomagal vrniti NK Dobrovnik na pota stare slave. Želimo ti obilo uspeha v modro-belem dresu,” so zapisali pri NK Dobrovnik.

Po letu in pol se v vrste NK Dobrovnika vrača Marko Meszelics, še en znanec dobrovniških zelenic, ki je že v preteklosti več let zelo uspešno zastopal barve Dobrovnika, kjer je ob tem pustil globok pečat, saj je med drugim bil kapetan ekipe ter najboljši strelec prvenstva v šampionski sezoni 2017/18. “Sedaj se je vrnil, da skupnimi močmi dosežemo nove uspehe,” so sporočili.

Dobrovničanom se je pridružil še en domačin, ki prav tako še nikoli ni igral za NK Dobrovnik. To je Robert Bukovec. Ekipo bo okrepil na igralnem položaju vratarja in bo nosil dres s številko 88. Bukovec je še en nov igralec, ki s seboj prinaša izkušnje iz Pomurske nogometne lige.