Nogomet, judo in lokostrelstvo

Minula sobota je bila kot nalašč za Naftin že drugi pripravljalni obračun. Na nogometnem igrišču v Športnem parku so se modro-beli tokrat pomerili proti drugi ekipi nogometnega kluba ZTE in fante iz sosednje Madžarske visoko porazili.
Nafta 1903 je včerajšnji dopoldan odigrala svoje že drugo pripravljalno srečanje. Spomnimo: Predprejšnjo soboto so v Mariboru naši fantje za las izgubili srečanje proti močnemu slovenskemu prvoligašu, v Lendavo pa so tokrat pripotovali fantje iz Zalaegerszega, natančneje druga ekipa tamkajšnjega kluba ZTE. Ta je hitro okusila iz kakšnega testa so naši fantje, saj so jih ti povsem nadigrali v vseh elementih igre.

Zanimiva polčasa sta bila praktično oba, maloštevilna publika pa je uživala ob številnih zadetkih varovancev Franca Fridla. V prvem polčasu so modro-beli mrežo gostov zatresli kar šestkrat, med tem, ko so sami prejeli zgolj zadetek. Pri domači ekipi so priložnost za igro v prvem polčasu dobili: ValentićVöröšIličLeuštekNovinićCekovskiMonjacMagdičZeljkoVinko in Pozsgai, uspešni pa so bili: MonjacNovinićMagdič in Pozsgai 3x.

V drugem polčasu je trener Fridl postavo nekoliko spremenil, intenziteta zadetkov v mrežo gostov pa se kljub temu ni bistveno zmanjšala. Gosti so bili povsem nemočni ob močnih pritiskih modro-belih, ki nasprotniku praktično niso dovolili dihati. V drugem polčasu so nastopili: LörincRubenŽivkoMaleševičŠerugaOsmanajOštrekGrabantRoginičMarciuš in Zagorec, uspešni pa so s streli proti golu bili Grabant 2x, MaleševićOsmanaj in Roginič.

Končni rezultat srečanja v lendavskem športnem parku je bil 11-1. Gosti so edini zadetek dosegli v prvem polčasu, v drugem polčasu pa ti niso bili tako uspešni.

Lendavski lokostrelci v Škofji loki

V soboto je bila v Škofji loki dvoranska tekma ki je štela za slovenski dvoranski pokal, istočasno pa je to bila tudi tekma za državno prvenstvo za mlade in veterane. Tekmovalo je 229 tekmovalcev in tekmovalk iz 32 klubov iz Slovenije. Lendavski tekmovalci so tekmovali zelo uspešno, saj je Niko Horvat v kategoriji ukrivljen lok dosegel državni uspeh in postal državni prvak.

To seveda ni vse. Državnega prvaka so Lendavčani dobili tudi med veterani v slogu dolgi lok. To je postal Zvonko Štampar. Uspeh je dopolnil Mihael Biro z drugim mestom v kategoriji sestavljeni lok, dečki. Uspešni so bili tudi člani z osvojenim drugim in tretjim mestom.

Državno prvenstvo mladi + veterani:

1. mesto: Horvat Niko, ukrivljeni lok, dečki – 526 krogov
2. mesto: Biro Mihael, sestavljeni lok, dečki – 526 krogov
1. mesto: Štampar Zvonko, dolgi lok, veterani – 499 krogov

Slovenski dvoranski pokal:

2. mesto: Horvat Kristijan, dolgi lok, člani – 492 krogov
3. mesto: Hozjan Jožef, dolgi lok, člani – 487 krogov
13. mesto: Tonkovič Srđan, sestavljeni lok, člani – 514 krogov

Judoisti Judo kluba Lendava v Šenčurju

Judoisti Judo kluba Lendava so se udeležili sobotnega tekmovanja v Šenčurju, kjer se je odvijalo državno prvenstvo U14 in U18 za leto 2018. Tekmovanje je organizirala Judo Zveza Slovenije in Judo klub Triglav Kranj, v športni dvorani Šenčur. Pri starostni kategorije U18 se je tekmovanja skupno udeležilo 141 tekmovalcev iz 32 klubov. Pri starostni kategorije U14 pa se je tekmovanja udeležilo 223 tekmovalcev iz 42 klubov.

Judo klub Lendava je dosegel naslednje rezultate:

U18
3. mesto: Kulčar Vita (-48 kg)
5. mesto: Ferencek Tamara (-52 kg)
7. mesto: Mlinarič Nejc (-73 kg)
3. mesto: Markoja Jure (-90kg)

U14
3. mesto: Recek Lina (-63 kg)