Nogomet: Aktualni državni prvaki tudi letos trenirajo v Prekmurju

Nogometaši Maribora tudi letos krepijo svojo kondicijo v pokrajini ob Muri, tokrat vnovič v Moravskih Toplicah, kamor se na priprave v zimskem premoru vračajo že kar nekaj let. Prekmurska ravnica jim torej očitno koristi, mesta na avtobusu pa je zasedlo 26 igralcev.
Trenutno vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva v nogometu, NK Maribor, je svoje priprave tudi letos pričela v pokrajini ob Muri, natančneje v Moravskih Toplicah. Kraja je vijoličasta ekipa sicer vajena, saj se tja vrača že kar nekaj let, pa tudi igrišče z umetno travo, na katerem trenirajo, jim precej ustreza. V Prekmurje se jih je tokrat odpravilo 26, priprave pa trajajo od 16. do 21. januarja. Na trenerjevem seznamu za vadbo v dobro znanem okolju, ki v tem obdobju z ogrevano travnato površino omogoča najustreznejše pogoje, so torej Handanović, Pirić, Cotman, Pridgar, Mitrović, Peričić, Rajčević, Uskoković, Koblar, Viler, Kolmanič, Milec, Klinar, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Cretu, Bajde, Felipe Santos, Kotnik, Požeg Vancaš, Kronaveter, Tavares, Mešanović, Zahović in Mulahusejnović.

“Prispeli smo v znano okolje, ki pa ima precej novosti. Urejeno je še drugo igrišče z novimi slačilnicami, pogoji so odlični, pristop pa je takšen, kot mora biti. Nadaljujemo proces grajenja moštva, ki bo pripravljeno odgarati in bo imelo izrazit moštveni duh. Ohraniti moramo pragmatičnost, ponavljali pa bomo zadeve, da bi povečali agresivnost in tukaj bo naš poudarek,” ob selitvi v Moravske Topliceza spletno stran vijoličastih pove Darko Milanič. Zaradi poškodbe je ostal doma oz. v zdravniški oskrbi Nino Irgolič in bo v vlogi četrtega vratarja član selekcije U-17 Samo Pridgar, saj je poškodovan tudi mladinski vratar Alen Jurca, ki je doslej že spoznal vadbeni proces članskega moštva.

“Na vrsti je stopnjevanje intenzivnosti, stik z žogo v večjem obsegu. Tudi s povratnikom v moštvo, ki je zaključil z individualnim programom. Vrača se Viler. Na priprave je prišel s poškodbo mečne mišice, zdaj je nared za nogometne treninge. Manjkal pa bo Kronaveter, le preventivno in bo hitro znova z nami. Kar smo počeli doslej, je bilo zelo dobro. Zadržati moramo pozitivne zadeve in odpraviti pomanjkljivosti. Ko osvojimo žogo, moramo hitro naprej. Ne s posamezniki, ampak kot celota. Imeti moramo mirno posest, menjavati ritem igre in biti moštvo, ki je pripravljeno vsak dan narediti vse eden za drugega,” pa so sporočili iz nogometnega kluba državnih prvakov.