NK Odranci: Za krmilo kluba se po sedmih letih vrača Marjan Marič

Minulo soboto je odranski nogometni klub, ki tekmuje v tretji slovenski nogometni ligi vzhod, opravil redno letno skupščino. Ta je bila precej pomembna, saj je bila volilna. Po sedmih letih je vodenje nogometnega kluba znova prevzel Marjan Marič.
Nogometni klub iz Odrancev, ki nastopa v tretji državni ligi vzhod in ki se s 37. priigranimi točkami nahaja na prvem mestu prvenstvene lestvice, je minulo soboto opravil redno letno skupščino. Ta je bila še posebej pomembna, saj je bila volilna, na skupščini pa so med drugim predstavili poročila predsednika, blagajnika, nadzornega odbora in vseh trenerjev.

In ker je tokratna skupščina bila volilne narave, je bila najprej opravljena razrešnica starega vodstva, upravnega in nadzornega odbora. Dosedanji predsednik nogometnega kluba Alen Hajdinjak je namreč upravni odbor nogometnega kluba že pred časom obvestil, da z dnem občnega zbora odstopa z mesta predsednika, kar pomeni, da bo potrebno izbrati novega predsednika. Hajdinak v klubu ostaja kot član upravnega odbora.

Hajdinjaku so se najprej zahvalili za vse, kar je v sedmih letih, odkar je grel predsedniški stolček naredil in izbrali novega predsednika. Na omenjeno funkcijo je tako stopil Marjan Marič, ki je odranski nogometni klub že vodil pred Hajdinjakom. Sekretar je postal Dejan Čurič, na mestu blagajnika pa je Tomaža Antolina zamenjal Srečko Virag.

Člani upravnega odbora: Marjan Marič, Dejan Čurič, Srečko Virag, Branko Ferenčak, Alen Hajdinjak, Tomaž Antolin, Sebastjan Škafar, Sašo Horvat, Martin Raduha, Dejan Kreslin, Roman Gostan, Aleksander Jerebic, Leon Kavaš, Aleš Marinič in Tadej Smej. Člani nadzornega odbora: Simon Hozjan (predsednik), Štefan Smej (član), Venčeslav Kavaš (član).

Vsi predlogi so bili na občnem zboru soglasno sprejeti, s tem pa je bilo potrjeno tudi novo vodstvo kluba, ki je s svojimi funkcijami nastopilo takoj po izvolitvi. Besedo je za tem dobil novi predsednik kluba Marjan Marič, ki se je zahvalil za zaupanje in spregovoril tudi o planu dela za leto 2018. Kot je povedal, je načrt podoben prejšnjemu letu in da bistvenih novosti ni, tako pri vseh selekcijah kot pri vsakoletnih prireditvah, ki jih nogometni klub organizira.

Skupščine nogometnega kluba se je med drugim udeležil tudi tamkajšnji župan Ivan Markoja in predstavniki MNZ Lendava, NK Lipa ter PGD Odranci. V imenu igralcev se je vsem navijačem zahvalil Patrik Raduha.

Spremembe tudi v taboru mlajših selekcij

Sprejete so bile tudi spremembe v taboru mlajših selekcij. Naloge koordinatorja mladinskega pogona NK Odranci bo odslej opravljal Aleksander Jerebic, ki bo na tem mestu zamenjal Dejana Kreslina in tako svoje izkušnje z nogometnih zelenic prenesel tudi na vodenje mladinskega pogona odranskega kluba. Pri delu mu bo pomagal Roman Gostan, ki bo skrbel tudi za nekatere logistične zadeve pri članski ekipi.

Bojan Jančar ostaja

O podaljšanju sodelovanja je bil dosežen dogovor tudi z glavnim trenerjem članske ekipe, Bojanom Jančarjem, ki tako ostaja vodja stroke tudi v nadaljevanju tretjeligaškega prvenstva, kjer bo z ekipo branil trenutno vodilno pozicijo.