NK Kapca želi v 3. međimursko nogometno ligo

NK Kapca, ki je minulo sezono tekmovanje v 2. MNL Lendava končala kot podprvak, je lendavsko nogometno javnost presenetila z željo, da zapusti tekmovanje pod okriljem MNZ Lendava in prične z igranjem nogometa pri sosedih Hrvatih, v 3. međimurski nogometni ligi.
NK Kapca je v minulih dneh pri hrvaškem organizatorju tekmovanja v 3. međimurski nogometni ligi izrazila željo, da z igro prične v omenjeni ligi in zapusti tekmovanje pod okriljem MNZ Lendava. Da na Kapci o tem razmišljajo resno priča sestanek izvršnega odbora Međimurske nogometne zveze, ki se je odvil v Prelogu, na katerem je, poleg ostalih organizacijskih zadev, pogovor tekel tudi o izraženi želji NK Kapca.

Neuradno naj bi povod za takšno odločitev bil spor NK Kapca z MNZ Lendava. Kapčani, ki so minulo nogometno sezono osvojili drugo mesto v 2. MNL Lendava si želijo ligo višje, torej v 1. MNL, a pogojev za to ne izpolnjujejo, saj nimajo mladinske selekcije. Čeprav je res, da se nogometno igrišče nahaja na nesporno hrvaškem katastru, pa je verjetnost, da bi Kapca res lahko zaigrala pri sosedih, vprašljiva. Prvak 2. MNL, NK Graničar, prav zaradi enakega razloga, ne more ligo višje.

Nogometni klub je namreč registriran v Sloveniji, kar bi lahko predstavljalo težavo pri vključitvi NK Kapca v tamkajšnjo nogometno zvezo. Vključitev NK Kapca v 3. međimursko nogometno ligo naj bi pri sosedih naletelo na odobravanje, je povedal predsednik Međimurske nogometne zveze, Mato Kljajić in dodal, da je sedaj na potezi krovna nogometna organizacija na Hrvaškem. Kljajić je sicer zaključil, da NK Kapca prihajajočo nogometno sezono še zagotovo ne bo odigrala pod okriljem sosedov. Iz MNZ Lendava smo prejeli potrditev, da NK Kapca naslednjo tekmovalno sezono igra pod okriljem MNZ Lendava.

“Naša vizija v klubu je, da bi igrali čim bolj kvaliteten nogomet. Žal je pri nas za kaj takega premalo klubov, liga pa je skromna. V 2. MNL Lendava je sedem ekip, zato se mi je porodila ideja, da bi se povezali s sosedi in se dogovorili za priključitev v njihovo ligo. Za letos smo verjetno že zamudili, a če je možno, bi se lahko zmenili in se dogovorili za prihodnje leto,” je za hrvaške lokalne medije povedal Kristian Hanč iz NK Kapca.