Nižjeligaški nogomet: Pričakovano potrjena je varianta 1

Korespondenčna seja, na kateri so člani Izvršnega odbora MNZ Lendava na podlagi izvedene ankete med nogometnimi društvi pod okriljem MNZ Lendava odločali o nadaljevanju prvenstva v Medobčinski nogometni ligi Lendava, se je v četrtek opoldne zaključila. Klubi že od začetka podpirajo prvo varianto, katero je 11-članski Izvršni odbor MNZ Lendava tudi potrdil.
Izvršni odbor MNZ Lendava je na svoji 6. korespondenčni seji, ki se je odvila 20. oktobra 2020 sprejel sklep, da se “zaradi razglasitve ponovne epidemije in vladnega odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, vsa tekmovanja pod vodstvom MNZ Lendava prekinejo.” Nižjeligaški nogometni klubi od omenjenega datuma mirujejo, večno vprašanje pa je kdaj in kako nadaljevati prvenstvo. Odgovor na omenjena vprašanja je 11-članski Izvršni odbor na korespondenčni seji potrdil predvčerajšnjim.

“Potrjena je bila varianta 1, torej sprememba sistema. Najprej se odigrajo trije nepopolni krogi, za tem sledijo trije krogi jesenskega dela, za tem pa se liga razdeli na play-off in play-out in se srečanja odigrajo po enokrožnem sistemu, torej še dodatnih pet krogov v vsaki skupini. Vsekakor bomo, kot organizator tekmovanja, počakali na ugodne razmere, kar pomeni, da bomo počakali na možnost gledalcev na srečanjih. Kar se pa tiče zaključka lige, zasledujem cilj, da v skrajnem primeru tekmovanje zaključimo vzporedno z zaključkom šolskega leta, okrog 25. junija,” nam je včeraj po telefonu dejal Slavko Režonja, predsednik MNZ Lendava.

Kot smo uspeli izvedeti, se je zgolj eno nogometno društvo odločilo za varianto 2, to je Zvezda Dolina, vsi preostali pa za varianto 1. “Omenjena varianta, za katero smo se odločili tudi v našem nogometnem klubu, se mi zdi edina realna. Na žalost še vedno ne vemo kdaj lahko pričnemo s treningi, omenjena varianta pa se nam zdi časovno edina izvedljiva oz. realna. Smo pa nekako klubi skupno poudarili, da v kolikor ne bo možna prisotnost gledalcev, nadaljevanje tekmovanja ni smiselno. Vstopnine in izkupiček od prodaje pijač so namreč pomemben vir sredstev,” je dejal Bruno Perša iz NK Čentiba.

Kot nam je dejal Erik Gal, predsednik nogometnega kluba Zvezda Dolina, so se za varianto 2 odločili po skupnem premisleku v društvu, saj zasledujejo cilj, da bi ekipe odigrale čim več srečanj. Sicer pa tudi slednji zagovarja gledalce na srečanjih, “drugače tukaj ni smisla.”

Že sicer pa se nogometni klubi trenutno ukvarjajo z zimskim prestopnim rokom, ki se je začel minulo soboto, 16. januarja in traja do 15. februarja.