Nižjeligaši bodo pod okriljem MNZ Lendava tokrat nastopili v enotni ligi

Nižjeligaški nogometni klubi, ki tekmujejo pod okriljem MNZ Lendava, bodo prihajajočo tekmovalno sezono kot smo že poročali, tekmovali v enotni ligi. Do sedaj so bili ti razdeljeni v dve lendavski ligi, a se je to z vnovično ustanovitvijo Pomurske nogometne lige spremenilo.
Kot kaže, se nižjeligaški nogomet vrača v stare tirnice. Do sedaj je MNZ Lendava vodila dve občinski ligi, prvo in drugo, z vnovičnim prihodom Pomurske lige pa se bosta le-ti združili, nižjeligaši pa bodo znova nastopili v enotni in predvsem zanimivi nogometni ligi. Tisti najboljši so dobili priložnost zaigrati v Pomurski ligi, tisti, ki pa so se dolžni še izkazati, pa bodo prihajajočo sezono tekmovali pod okriljem MNZ Lendava.

V sredo, 4.7.2018 je bil v prostorih MNZ Lendava opravljen žreb tekmovalnih parov Pomurske in medobčinske nogometne lige ter pokala MNZ Lendava za člane, za tekmovalno leto 2018/2019. Medobčinska nogometna liga bo tako prihajajočo nogometno sezono sestavljena iz enajstih ekip, vsak krog pa bo ena ekipa prosta, saj gre za tekmovanje neparnega števila ekip. Ekipe bodo svoje moči pričele meriti s koncem avgusta, saj bo prvi krog odigran 26. avgusta.

Tudi v pokalnem prvenstvu MNZ Lendava za člane ne bo pretiranega čakanja. Prvi krog bo odigran 19.8.2018, svoje moči pa bo merilo pet ekip. Prosta bo le ekipa iz Renkovcev.

Klubi se sicer pospešeno krepijo. ND Zvezda Dolina bo jutrišnjo soboto odigral prvo pripravljalno srečanje proti ekipi iz Čentibe, ekipo pa so okrepili Simon Tot, ki je prišel iz NK Čentiba, Denis Kos, ki je prišel iz ND Lendava 1903, Gregor Hozjan, ki je prišel iz sosednjega NK Graničar in Simon Farič, ki je prav tako prišel iz ND Lendava 1903.

Dolgo niso čakali tudi pri NK Petišovci 2017. Novopečeni nogometni klub, ki bo v prihajajoči sezoni igral drugo tekmovalno leto, so okrepili Mihael Jurasović, Mario Raduha in Danijel Koša. V Petišovcih so s treningi pričeli minulo sredo, sami pa trdijo, da so v klub tokrat pripeljali zveneča imena.

V Gaberju so, kar se tiče treningov, bili še hitrejši. Ti so prvega opravili že minulo soboto, 14.7.2018, okrepili pa so se z naslednjimi igralci: David Antolin, Gregor Kavaš, Marko Hajdinjak, Marko Vuk, Miha Lutar, Žan Petroci in domačin Nikolaj Biro, kot zadnji pa je gaberske vrste okrepil Sašo Majc.

Počivali niso niti v Renkovcih. Po uspešno opravljeni obeležitvi 40. obletnice nogometnega kluba pred dobrimi dvajsetimi dnevi, so tudi slednji obelodanili okrepitve. Iz Gančan je v Renkovce prišel Benjamin Markoja, iz NK Lipa je prišel Alen Zver, iz izposoje v Gančanih pa sta se vrnila Tilen Tratnjek in Boris Markoja. Kot zadnji je vrsto v Renkovcih okrepil Gorazd Ošlaj, ki je v minuli sezoni igral za Bogojino.