Nižjeligaši: Dolgovaščani premagali Rédics, Dolinčani poraženi v Szentgyörgyvölgyu

Tudi nižjeligaši stopnjujejo svojo formo pred pričetkom tekmovanja v sedaj enotni Medobčinski nogometni ligi, ki bo štela 11 klubov. Dolgovaščani so v pripravljalnem srečanju doma premagali Rédics, Dolinčani pa so, kljub dobri igri, morali priznati premoč nogometašem Szentgyörgyvölgya.
Pred pričetkom tekmovanja v Medobčinski nogometni ligi Lendava, ki je letos enotna in šteje 11 nogometnih klubov, tudi nižjeligaši stopnjujejo svojo formo. Tokrat sta prijateljske obračune z nogometnima kluboma iz sosednje Madžarske odigrala NK Olimpija Dolga vas ter NK Zvezda iz Doline. Več sreče so tokrat imeli Dolgovaščani, saj so nasprotnika na domačem terenu konkretno porazili, med tem, ko so Dolinčani v gosteh kljub dobri igri srečanje izgubili.

Dolgovaščani visoko zmagali

Dolgovaščani so, kot kaže, prijateljsko srečanje vzeli skrajno resno. Minuli vikend so se namreč na domačem terenu pomerili proti NK Rédics, ki igra v 3. županijski ligi Zala in uspeli visoko zmagati. Dolgovaščani so si na srečanju priigrali veliko priložnosti, od katerih je večina bila uspešno izkoriščena, spet nekaj drugih pa niso uspeli izpeljati tako, kot bi si sami to želeli. Za domače je kar dvakrat bil uspešen Kristijan Kepe, ki je v polno zadel dvakrat. Prvič iz kazenskega strela, spet drugič pa iz igre, ko je skorajda snel pajčevino iz desnega zgornjega kota vrat. Strelci preostalih štirih zadetkov so še bili: Mitja Donko, Erik Gönc, Matej Vida in Tadej Bela. Naj omenimo še, da je za belo-zelene zaigralo kar 19 igralcev.

NK Olimpija – FC Rédics (Madžarska) 6:0 (3:0)

Dolinčani v gosteh kljub dobri igri izgubili

Čez vikend so pripravljalno srečanje odigrali tudi Dolinčani. Ekipa zvezde se je odpravila v 40 kilometrov oddaljeni Szentgyörgyvölgy, kjer pa je doživela poraz. Na srečanju, ki se je odvijalo na zelo slabem igrišču, je trener Zvezde dal priložnost prav vsem igralcem. Na srečanju so Dolinčani v polno zadeli zgolj enkrat, mrežo pa je po samostojnem prodoru zatresel nihče drug kot Mihael Požgai. Dolinčani pa že sicer na srečanju niso imeli pretirane sreče, saj so kar trikrat zatresli stativo. To je sicer bila voda na mlin domači ekipi, ki je mrežo Dolinčanov zatresla trikrat. Rezultat prvega polčasa je bil izenačen, v naslednjem pripravljalnem obračunu pa se bodo Dolinčani pomerili proti mladincem NK Veržej.

FC Szentgyörgyvölgy – NK Zvezda Dolina 3:1 (1:1)