Neznanec odtujil več predmetov, kemična reakcija v Ljutomeru in vinjen kolesar

Pomurski policisti so v minulih dneh imeli kar nekaj dela z odtujenimi večimi stvarmi, v Ljutomeru krivca za kemično reakcijo v podjetju ni, v Murski Soboti pa je padel vinjen kolesar.
Vlom v poslovni prostor

V času od 7. do 14.2.2020 je neznani storilec v Žihlavi iz nezaklenjenega poslovnega objekta odtujil starejši viličar znamke LINDE, ročni paletni viličar, industrijski sesalec in dva akomulatorska vrtalnika znamke Makita s pripadajočimi akumulatorji. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 7.500 evrov škode.

Kemična reakcija v procesu

14.2.2020 so policisti sporočili, da je v enem izmed podjetij na območju Ljutomera prišlo do kemične reakcije v procesu. Z opravljenim ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je omenjenega dne okrog 6. ure v lakirnici podjetja prišlo do kemične reakcije tekočine, ki se uporablja pri čiščenju kovin. Tekočina se je nahajala v PVC posodi in je bila priključena na napravo za čiščenje kovin, ki sama dozira tekočino. Ugotovljeno je bilo, da je iz neznanega vzroka prišlo do pregrevanja in posledično po vsej verjetnosti do kemijske reakcije tekočine. Zadevo so na kraju sanirali gasilci. Poškodovanih ni bilo in materialna škoda ni nastala. Na podlagi zbranih obvestil je tuja krivda izključena. Sledi zbiranje obvestil in poročilo na ODT.

Kolesar z 1,42 mg/l alkohola

Minulo soboto, malo po 19. uri je v Murski Soboti zaradi neprilagojene hitrosti padel kolesar. Utrpel je lažjo telesno poškodbo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,42 mg/l alkohola. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog.