Neznanec kradel po Lendavi (fotografija), Romun pa prevažal ukraden štirikolesnik

Lendavski policisti so v minulih dneh imeli polne roke dela z neznancem, ki je kradel po trgovinah v Lendavi, Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota pa so ustavili Romuna, ki je prevažal ukraden štirikolesnik.
Prepoznate storilca?

Policisti PP Lendava obravnavajo več kaznivih dejanj tatvin po trgovinah v Lendavi. V enem primeru je neznani storilec po tatvini odšel do bankomata in z odtujeno bančno kartico in PIN kodo opravil dvig denarja. “Za vse informacije bomo hvaležni, sporočite jih pa lahko na telefonsko številko 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200,” so zapisali pri Policiji.

Zasežen štirikolesnik

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so včeraj ob 5.15 uri na avtocesti na počivališču Dolinsko jug, opravili kontrolo bolgarskega kombiniranega vozila, ki ga je vozil državljan Romunije. V tovornem delu je imel naložen novejši štirikolesnik vreden okrog 13.000 evrov. V postopku  je bilo ugotovljeno, da je bil štirikolesnik v nočnih urah iz 17. na 18.10.2019 ukraden na območju Policijske uprave Ljubljana. Vozilo bo vrnjeno lastniku. Zoper državljana Romunije pa bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja zatajitve.

Vlom v poslovni prostor

V Ljutomeru je bilo v noči na 17.10.2019 vlomljeno v poslovni prostor od koder je neznani storilec odtujil več razstavljenih mobilnih telefonov in gotovino. Nastalo je za okrog 6.000 evrov škode.