Nezakonito prevažal tujce in povzročil prometno nesrečo

Ljutomerski policisti so včeraj v naselju Razkrižje obravnavali neupoštevanje policistov o ustavitvi vozila in kasneje zaradi tega povzročitev prometne nesreče. Voznik osebnega avtomobila je v vozilu nezakonito prevažal štiri Kitajce.
Pri opravljanju nalog varovanja državne meje sta policista PP Ljutomer včeraj, malo po 19. uri na Razkrižju opazila, da je na sprednjem sedežu osebnega avtomobila znamke BMW, slovenskih registrskih številk, sedela Kitajka. Policista sta se zapeljala za vozilom in ga začela z zvočnimi in svetlobnimi znaki zaustavljati. Voznik znakov ni upošteval in je z nezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri Srednje Bistrice, kjer je v križišču zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil prometno nesrečo. Voznik je bil obvladan in vklenjen.

Z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je 32-letni državljan Slovenije v vozilu nezakonito prevažal štiri državljane Kitajske. Tujci bodo po končanih postopkih predani hrvaškim varnostnim organom. Osumljenemu državljanu Slovenije je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in Nevarne vožnje v cestnem prometu.

V prometni nesreči je na vozilih nastalo za okrog 3000 evrov škode.