Neuradno: Drugoligaši na zelenice proti koncu marca?

Po tem, ko je Vlada RS 11. februarja sprejela spremembe pri Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj, je NK Triglav iz Kranja včeraj preko svoje spletne strani na priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook sporočil, da bi se 2. državna liga lahko pričela 21. marca.
Vlada Republike Slovenije je 11. februarja sprejela spremembe pri Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj. Po spremembah so se lahko minuli ponedeljek k treningom vrnili nogometaši 2. SNL in 1. SML. Skladno z doslej veljavnim odlokom je bilo dovoljeno izvajanje članskih tekmovanj na najvišji ravni, t.j. 1. SNL, SŽNL, 1. SFL in 1. ŽFL. Po novem se dovoli tudi izvajanje drugih tekmovanj na nacionalni ravni, in sicer 2. slovenska nogometna liga in 1. slovenska mladinska liga ter 2. slovenska futsal liga in futsal državno prvenstvo U19.

Za vse igralce, strokovno vodstvo in drugo organizacijsko osebje, ki sodelujejo pri organizaciji tekem v vseh zgoraj dovoljenih tekmovanjih, je po novem obvezno testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 (s PCR ali HAG testi) vsakih 7 dni. Posameznikom je torej dovoljeno sodelovanje le v primeru predložitve negativnega testa, ki ni starejši od 7 dni. Testiranje ni potrebno za posameznike, ki so Covid-19 že preboleli in navedeno lahko dokažejo s potrdilom o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od 6 mesecev, ali z zdravniškim potrdilom, iz katerega izhaja, da od začetka simptomov ni minilo več kot 6 mesecev.

Srečanja v zadnji tretjini marca?

“Neuradno: Tekmovanje 2. SNL se bo nadaljevalo 21.3.2021,” so zapisali pri NK Triglav Kranj. Do konca sezone naj bi drugoligaši odigrali 10 prvenstvenih tekem, od tega tega 3, da se zaključi prvi del tekmovanja, za tem se najboljših osem ekip udari za prvaka, preostalih osem pa za obstanek. V zaključne boje naj bi se vse točke prenesle iz rednega dela. “Zadnji krog bi se naj tako zaključil 19.5.2021. Tekmi za popolnitev prve državne lige bosta 23.5. in 27.5.2021,” so še zapisali.

Naslednjo prijateljsko tekmo bodo Lendavčani igrali proti klubu 3.HNL – Sever, NK Polet iz Svetega Martina na Muri (Hrvaška). Srečanje bo na igrišču športnega parka Sveti Martin na Muri v soboto, 20.02.2021 ob 12. uri. Spomnimo: Tekmovanje v 2. SNL je bilo sredi oktobra po 12 odigranih krogih prekinjeno. Lendavčani  se trenutno nahajajo na petem mestu prvoligaške tabele in imajo 21 točk. Prvouvrščene Radomlje jih imajo 33.