Nesreča padalcev nad Moškanjci

Minulo nedeljo, okoli 16.30 je pet športnih padalcev, v razmaku 4 sekund, en za drugim skočilo z letala na višini 1.000 m, nad Moškanjci. Skok za dva padalca ni potekal po načrtu. Pristala sta v bolnišnici.

Minulo nedeljo, okoli 16.30 je pet športnih padalcev, v razmaku 4 sekund, en za drugim skočilo z letala na višini 1.000 m, nad Moškanjci.

Vsi skoki so potekali brez posebnosti v smeri letališča Moškanjci. Na višini okoli 500 do 400 m pa sta se nenadoma, iz doslej neznanega vzroka, s padali zapletla padalca, stara 49 in 31 let. Od tam naprej sta skupaj počasi padala in pri tem nekoliko rotirala v spirali. Ko sta priletela na višino približno 30 metrov ju je iz neznanega razloga pričelo močneje rotirati, pričela sta pridobivati vertikalno hitrost padanja, tako da sta s te višine, praktično v prostem padu padla na travnato letališko stezo letališča v Moškanjcih. Rezervnih padal nista uporabila.

Ob padcu sta oba utrpela telesne poškodbe. Po prvih informacijah je mlajši utrpel lahko, starejši padalec pa hudo telesno poškodbo. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj, hudo telesno poškodovanega pa od tam še v UKC Maribor, kjer se zdravniki za njegovo življenje še borijo.

Policisti skupaj s pristojnimi službami še vedno preiskujejo nesrečo.