Nerazumljivo: Vandali nad nov namakalni sistem NK Dobrovnik

Vse od začetka do pozne jeseni so člani nogometnega kluba NK Dobrovnik s svojimi lastnimi sredstvi pa tudi s sredstvi Občine Dobrovnik prenavljali tamkajšnje nogometno igrišče. Zamenjali so ograjo in zgradili namakalni sistem, ki pa je, na žalost, nekaterim bil v napoto. Ti se sedaj sprašujejo, kdo premore toliko nečlovečnosti, da se znese nad športno infrastrukturo, ki je bila težko prislužena.
V sredini novembra so Dobrovniški nogometaši na priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook ponosno objavili, kako na tamkajšnjem nogometnem igrišču nastaja nov namakalni sistem, okoli nogometnega igrišča pa je bila postavljena tudi nova in sodobna panelna ograja, ki je nadomestila staro in vse prej kot privlačno ograjo. Minil je šele slab mesec, ko so dobrovniški nogometaši ugotovili, da se je nad njihovo novo pridobitvijo, avtomatskim namakalnim sistemom, znesel neznanec ali morda družba neznancev, ki so ga skorajda v celoti uničili. Le splet okoliščin je botroval dejstvu, da je slednji ostal praktično cel.

“Minulo nedeljo smo na nogometnem igrišču zaznali kar nekaj namernih poškodb na novi ograji, na novih lovilnih mrežah za goloma in tudi na avtomatskem namakalnem sistemu, kjer so odstranili pritrdilne vijake in pokrove z jaškov, kjer se nahaja signalni kabel in vodovodna cev. Vsi jaški so se tako do vrha napolnili z vodo ob deževju v zadnjih dneh, kar bi ob morebitni zmrzali botrovalo okvari celotnega sistema, kar pomeni, da bi tako nastala zelo visoka škoda. Na srečo smo zadevo opazili še pravočasno. Vse skupaj smo predali policistom policijske postaje Lendava, ki so zadeve že pregledali in zbrali dokazno gradivo za postopek iskanja odgovornih oseb,” so potrdili iz nogometnega društva Dobrovnik.

O tem, ali bo iskanje nepridipravov obrodilo sadove je še preuranjeno govoriti, dejstvo pa je, da se je neznanec oz. so se neznanci spravili nad javno športno infrastrukturo, kar ni nizkotno, temveč je tudi vsega obsojanja vredno. “Prosimo vas, da v kolikor imate kakršno koli informacijo iz zgoraj opisanih dejanj, da to sporočite na policijsko postajo Lendava, lahko pa tudi na NK Dobrovnik, da storilce čim prej najdemo in s tem preprečimo, da bi se takšne zadeve ponovile tudi v prihodnosti,” so zapisali pri nogometnem društvu iz Dobrovnika.