Neodločeno v lendavskem športnem parku; V Odrancih zmaga Hotize

Minuli vikend je bil, z vidika najpomembnejše postranske stvari, nogometa, precej pester. Že včeraj smo poročali o srečanju med Nafto 1903 in Ilirijo iz Ljubljane, svoje moči pa sta merili tudi ekipi Nafte 1903 (mladincev) ter Graničarja, v Odrancih pa ekipa Odrancev in Hotize.

Remi med Nafto 1903 (mladinci) in Graničarjem

Tudi mladinci modro-belih pred nadaljevanjem prvenstva nizajo prijateljske obračune. Tokrat so se pomerili proti nižjeligaški ekipi iz Pince-Marofa, prvouvrščenemu moštvu II. MNL Lendava, Graničarju in remizirali. Rezultat srečanja je bil 4:4.

V prvem delu so nekoliko premrzli gledalci videli rahlo premoč mladincev Nafte 1903 in po zadetek na vsaki strani. V Nadaljevanju je bila igra enakovredna, razpoložljivi napadalci pa so dosegli šest zadetkov. Omeniti moramo, da so mladinci vodili s 4:2, vendar so ob samem zaključku popustili in prejeli dva zadetka. Strelci zadetkov za mladince Nafte 1903 so bili Sašo Pavšič 2x, Grega Novak in Lucijan Pozsgai, medtem, ko so za goste v polno zadeli Patrik Gabor 2x, Tomi Komar in Josip Somi.

V Odrancih slavili Hotižani

V zadnji preizkušnji pred startom v tretjeligaški druščini so igralci iz Odrancev gostili močno okrepljeno moštvo iz Hotize in v drugam polčasu srečanje, presenetljivo, izgubili. Gosti iz Hotize so se na nogometnem igrišču v Odrancih predstavili kot trd oreh, po napaki gostujoče obrambe pa so domači povedli, po zaslugi spretnega strelca Romana Gostana, ki je izkoristil ponujeno.

V nadaljevanju so gosti iz Hotize najprej izid izenačili in nato še dosegli zadetek za zmago (2:1). Oba zadetka so gosti dosegli iz domiselnih akcij napadalcev. Izid bi lahko bil tudi drugačen, saj so tako domači kot gostujoči napadalci zapravili še nekaj lepih priložnosti. Strelca zadetkov za goste sta bila Boštjan Zelko in Josip Horvatinčič.