Neobičajne temperature za ta letni čas: Na plano pokukali prvi zvončki

Zima je čas, ko bi narava morala počivati. A ker smo zadnje dni deležni nekoliko neobičajnih temperatur, se je narava pričela prebujati. V Veržeju, tik ob reki Muri, so na plano tako pokukali prvi zvončki. Znanilcem pomladi, katera je sicer še daleč, trenutne temperature, kot kaže, ugajajo.
Komaj smo zakorakali v zimski čas, že so zacveteli prvi zvončki in to kar tri meseca pred pomladjo. V deželi ob Muri smo med sprehodom ob reki Muri v obmurskih mrtvicah opazili šop cvetičih zvončkov. Ker so bili božični in novoletni prazniki zelo topli in visoke temperature do skoraj 15 stopinj Celzija, se je narava poigrala in na plano so prikuhali prvi zvončki. Ker pa so oni znanilci pomladi, je to nekaj neobičajnega, so ljudje zaskrbljeni, saj se je koledarska zima komaj začela. na plano je sicer pokukalo tudi drugo pomladno zelenje (fotografija spodaj).

V tem času bi morala narava počivati, ker pa se ozračje pregreva in to je neugodno za spomladanski čas, saj bi sedaj moralo biti zelo mrzlo. Zvončke smo ponesli ob reki Muri na prvi dan novega leta 2018.