Nemško turistko, ki je minuli petek izginila iz Zdravilišča Radenci, še kar iščejo

Minuli petek, 12. oktobra okrog 6. ure zjutraj je iz Zdravilišča Radenci neznano kam, peš odšla turistka, državljanka Nemčije, 78– letna Siegrun Hofmann. Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je pogrešana turistka višje, vitke postave, sivih, do ramen segajočih ravnih las. Oblečena je v hlače svetlo modre barve in jopico črne ali temno modre barve.
“Danes policisti intenzivno nadaljujemo z iskalno akcijo in ponovno pozivamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o pogrešani, da nam to sporočijo na najbližjo Policijsko postajo ali na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200,” so sporočili iz PU Murska Sobota. Pogrešano je, med drugimi, že isti dan iskala enota Kinološke zveze Slovenije – skupina iskalnih psov.

Akciji so se, poleg policistov, tudi helikopterske enote, pridružili tudi potapljači GA PO RA iz Gornje Radgone in gasilci PGD Ižakovci, ki so pogrešano iskali na obrežju Mure ter tudi v reki. Žal je iskanje zaenkrat neuspešno. Kot nam je povedal vodja GA PO RA Marko Šajnovič, sicer predsednik komiteja za zaščito in reševanje ter načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije, so preiskali reko Muro od Petanjcev do Dolnje Bistrice, naprej pa je voda plitva in morebitno utopljenko najbrž ne bi mogla nesti naprej proti Hrvaški. Iskanje se bo sicer nadaljevalo tudi v naslednjih dneh, vse dokler pogrešano ne najdejo.