Nekdanja poročna dvorana že v lasti območne Obrtno-podjetniške zbornice Lendava

Več kot deset let trajajoča saga okrog poročne dvorane v Lendavi, katere težava je bila predvsem lastništvo je dokončno zaključena. S prenovo dvorane na Upravni enoti Lendava, ki je nekoč služila kot sejna dvorana takratnega mestnega sveta, danes pa je sodobna večnamenska dvorana, je tudi Lendava naposled le dobila parom dostojen prostor za izrečen zadnji in večni DA. Staro poročno dvorano je za 15.500 evrov odkupila Območna obrtna zbornica Lendava.




Sedaj že nekdanja poročna dvorana, ki se nahaja v spomeniško zaščiteni stavbi na Glavni ulici 11 v Lendavi, bi najbrž utegnila povedati prenekatero zgodbo poročnih obredov, v kateri so se ti sklepali več desetletij. Zadnjih deset, morda celo petnajst let se je število porok zmanjševalo, poročna dvorana pa je ostajala. In to s težavami okrog lastništva. Ko se je naposled začela prenova Upravne enote Lendava in ko je postalo jasno, da stara poročna dvorana zaradi ureditve nove ne bo več potrebna, jo je Občina Lendava, še v mandatu prejšnjega župana pričela prodajati, v iskanje kupca pa ji ni bilo potrebno vlagati posebnih naporov, saj je željo po nakupu že dlje časa izražala lendavska enota Obrtno-podjetniške zbornice. In jo tudi kupila.

Nekdaj krovna organizacija podjetnikov in obrtnikov na območju Upravne enote Lendava je za prostor v izmeri 72 kvadratnih metrov odštela 15.500 evrov in kot je povedal njen predsednik, Marjan Koren, ti čakajo še papirje lendavske notarke o vpisu v zemljiško knjigo. Ta je med drugim še dejal, da so so sedaj dobili pomemben prostor za okrog 40-50 ljudi, dvorana pa, da bo služila delovanju sekcij ter izvajanju raznih delavnic in izobraževanj. Slednjo bo sicer potrebno tudi nekoliko obnoviti, predvsem kar se tiče pleskanja in prenove inštalacij. ta dela bodo, po besedah Korena opravljena še letošnje leto. Obrtno-podjetniška zbornica Lendava je omenjeni prostor kupila ob svoji 40-obletnici delovanja.