Navijači Nafti 1903 v Kopru pridelali 650 evrov kazni

Lendavska Nafta 1903 si srečanja v Kopru ne bo zapomnila le po minimalnem porazu proti domači ekipi, temveč tudi po kazni, ki jo je nogometni klub prejel zaradi organizirane navijaške skupine, ki je na tamkajšnjem stadionu uporabljala pirotehnične izdelke.
V 2. SNL so minuli konec tedna bile odigrane tekme četrtega kroga prvenstva. Nogometaši niso skoparili z zadetki. Koper, ki je med tednom v pokalnem tekmovanju napolnil mrežo Beltincev, je na edini nedeljski tekmi premagal še drugega prekmurskega drugoligaša. Primorci so bili z 2:1 boljši od Nafte 1903, ki je ob odmoru zaostajala za dva zadetka. Koprčani so s tem prišli do druge zmage v sezoni.

Si pa Lendavčani srečanja ne bodo zapomnili zgolj zaradi minimalnega poraza proti domači ekipi, temveč tudi zaradi kazni, ki jo je nogometni klub prejel s strani dicsiplinskega sodnika, ki je zasedal včeraj. “ND Lendava 1903 je odgovorna za nešportno obnašanje navijačev njihove ekipe. Nogometnemu društvu se zaradi kršitev ki pomenijo kršitev običajnega športnega obnašanja po 7. členu DP izreče kazen, ker so se v 25. minuti tekme njihovi navijači vedli nešportno, ko so uporabili en pirotehnični izdelek – baklo in v 88. minuti štiri pirotehnične izdelke – bakle, katerih glavni učinek je močna svetloba in gost dim, ki so dogorele v njihovem sektorju, denarna kazen 500 €. Pri izreku kazni je bila upoštevana ena predkaznovanost (sklep št. 30/8.8.2019) v TL 2019/2020 in se zato kazen zviša za 150 €.”

Nogometnemu društvu je disciplinski sodnik Bojan Kitel tako naložil skupno 650 evrov kazni.