Navijači Nafti 1903 na minulem srečanju pridelali zajetno kazen

V minulem, desetem krogu druge državne lige, se je lendavska Nafta 1903 odpravila na gostovanje v Bilje. Srečanje se je končalo z delitvijo točk, 2:2, gostujoči navijači pa so lendavskemu nogometnemu klubu pridelali zajetno kazen, katere ne gre spregledati kar tako.
V 2. SNL so minuli vikend s tekmami desetega kroga zaključili uvodno tretjino prvenstva. Zadnje srečanje tretjine prvenstva si bo zelo dobro zapomnila lendavska Nafta 1903, pa ne zaradi prejetega rdečega kartona, temveč zaradi visoke denarne kazni. Slednjo je klubu pridelala gostujoča navijaška skupina, torej navijači iz Lendave, zaradi neodgovornega ravnanja nekaterih posameznikov.

1.050 evrov kazni

Nafta 1903 bo torej globoko v žep morala seči zaradi “nešportnega in neprimernega vedenja organizirane navijaške skupine oziroma njenih članov,” je zapisal disciplinski sodnik Roman Rogelj. “Navijači ekipe NAFTA 1903 so v 42. minuti tekme na tribuni prižgali dve bakli, v 81. minuti pa so tri bakle odvrgli na igralno površino, eno pa še minuto kasneje. Na podlagi določil se ND LENDAVA 1903 izrečejo denarne kazni v višini 150 evrov za prižiganje bakel na tribuni, 600 evrov za odvržene bakle na igralno površino in 300 evrov zaradi predkaznovanosti.” Enotna denarna kazen za navedeno kršitev in predkaznovanost znaša torej 1.050 evrov.

Cvrtila bo tri srečanja primoran spremljati z roba igrišča

“Igralec ekipe NAFTA 1903, Dino Cvrtila, je bil izključen v 24. minuti tekme zaradi udarjanja s komolcem v predel vratu nasprotnega igralca, ko sta se borila za ugodnejši položaj na igrišču,” je zapisal Rogelj in zaključil, da se igralcu za ta prekršek izreče kazen prepovedi nastopanja na treh prvenstvenih tekmah.