Navedbe Bena Misje o njegovih športnih uspehih niso resnične

Na našem spletnem portalu smo že večkrat poročali o športnih uspehih v borilni veščini taekwon-do Lendavčana Bena Misje, o njegovih športnih uspehih pa so poročali tudi nekateri drugi mediji. Iz slovenske taekwon-do zveze so medijem sporočili, da Beno Misja ni član nobenega kluba v njihovi zvezi in da ga kot tekmovalca pravzaprav ne poznajo.
Škandalozno. “S strani Taekwondo zveze Slovenije vam sporočamo, da omenjeni g. Beno Misja ni registriran član zveze in nobenega kluba v naši zvezi. Prav tako ni bil nikoli registriran s strani Taekwondo zveze in v sistemu E-šport (OKS, MZSŠ),” je sporočil Darko Kadić, tehnični direktor TKDZS-WT. Občinsko priznanje, in priznanje Športne zveze Lendava za posebne dosežke v športu je tako prejel “na osnovi rezultatov, ki v Sloveniji s strani Taekwondo zveze Slovenije (WT in ITF), niso bila nikoli organizirana. Iz kluba Hwarang iz Verone so nam sporočili, do omenjenega ne poznajo in da ni njihov član,” je še zapisal Kadić.

Kaj sledi?

Beno Misja bo verjetno primoran vrniti vsa priznanja oz. nagrade, ki jih je prejel od Občine Lendava in s strani Športne zveze Lendava, saj je nagrade oz. priznanja prejel na podlagi neresničnih podatkov, katere je ob tem posredoval tudi v javnost. Občina Lendava in Športna zveza Lendava sta Misjo že pozvala, da se opredeli do navedb Taekwondo zveze Slovenije, da lahko nadaljujeta s postopki.

Uredništvo Lendavainfo.com se opravičuje bralcem za članke, saj smo o dotičnem poročali na podlagi podatkov, ki smo jih pridobili v uredništvo. Vest je bila prav tako objvljena danes na 1. programu RTV Slovenija. Uredništvo je torej sledilo podatkom, ki smo jih o Benojevih uspehih tudi prejeli. O celotni zadevi so medije obvestili iz taekwando zveze Slovenije.