Natečaj za »naj« obeležitev 30. obletnice programa Erasmus +: Najboljši video posneli lendavski dijaki

Konec oktobra se je zaključil natečaj za “naj” obeležitev 30. obletnice programa Erasmus+, v katerem sodeluje tudi Dvojezična srednja šola Lendava, ki so ga organizatorji objavili spomladi 2017. Rezultati natečaja so bili objavljeni včeraj, lendavski dijaki pa so se znova znašli na samem vrhu.
Lendavska Dvojezična srednja šola je že leta 2015 oddala vlogo za dveletni projekt Erasmus+, ki je evropski projekt in ki je namenjen izboljšanju spretnosti in zaposljivosti mladih ter posodobitvi izobraževanja, usposabljanja in mladinskega dela. V šolskem letu 2016/2017 je sodelovalo 8 dijakov, projekt mobilnosti pa je tokrat potekal v Milanu.

Vsak dijak/-inja si z opravljanjem prakse v tujini pridobi evropski dokument Europass Mobility, kjer so natančno navedene naloge, ki jih je opravljal  in znanja, ki jih je pridobil. Dokument je dobro priporočilo pri iskanju dela in nadaljevanju študija. Uspešno opravljeno praktično usposabljanje v tujini na podlagi potrdila delodajalca šola prizna kot obvezno opravljeno praktično usposabljanje z delom v skladu s predmetnikom programa Ekonomski tehnik in Strojni tehnik.

Lendavski dijaki in dijakinje, ki so sodelovali v projektu so med drugim sodelovali na natečaju za za “naj” obeležitev 30. obletnice programa Erasmus+. Ti so svoje sodelovanje obeležili v videoposnetku, ki je med prejetimi bil najbolj tehnično in vsebinsko dovršen. Drugo mesto je šlo ŠC Postojna, ki je poslal 3 videe z intervjuji bivših E+ praktikantov, na 3. mesto pa se je uvrstila OŠ Valentina Vodnika.

Video: