Natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna: Za Lendavo lahko glasujemo tudi letos, preverite še ostale pomurske kraje!

Natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna, v katerem strokovna komisija Turistične zveze Slovenije ocenjuje, kako urejena so slovenska mesta in kraji, je že v polnem teku. Strokovna komisija TZS bo do konca avgusta Slovenijo prečesala po dolgem in počez, v tem času pa lahko tudi vi oddate svoj glas za tiste slovenske kraje, ki so se vam najbolj usedli v srce.
Turistična zveza Slovenije je letos že 30. leto zapored organizirala akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov, hostlov, tamatskih poti ter mestnih, trških in vaških jeder. Za slovenske kraje je akcija to, kar so za gostince Michelinove zvezdice – prestižno priznanje, da se njihov kraj v turističnem smislu razvija zelo uspešno. “Ker gre za okroglo obletnico in ker želimo v skladu z najnovejšimi turističnimi trendi v natečaj pripeljati in s tem promovirati »dogodivščine«, bomo v letošnjo prijavo vključili novost, ki smo jo poimenovali »Doživite pristni stik«,” so zapisali organizatorji.

Ker sodobni turisti ne iščejo več samo lepih pogledov, pač pa pristne stike z domačini, želijo odkriti čim več unikatnih izkušenj. “Prepričani smo bili, da je takšnih pristnih izkušenj na slovenskem podeželju še ogromno, zato so nas Občine zasule s predlogi. Za celovito promocijo »pristnih stikov«, bomo poskrbeli že med samo akcijo, preko njih pa bomo lahko ob zaključku akcije poskrbeli tudi za bolj atraktivno predstavitev sodelujočih krajev,” so še zapisali organizatorji. Doživite pristni stik je sinergija med preteklostjo in prihodnostjo, saj nas popelje 30-let nazaj, k preprostim stvarem in gostoljubnosti domačinov. Istočasno poudarja povezanost, ki jo bomo vsi skupaj željni po epidemiji korona virusa, po zaslugi katere je okrnjen zlasti človeški stik.

Ob letošnjem jubileju smo poskrbeli še za eno novost in sicer oddih ob/na vodi. Iskali bomo nepozabne dogodivščine ob rekah ter naravnih in umetnih jezerih.

Pomurske destinacije po kategorijah:

  • Naj lepše – naj gostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro: Lendava, Murska Sobota.
  • Naj lepši – naj gostoljubnejši zdraviliški kraj: Lendava, Moravske Toplice, Radenci.
  • Naj lepši – naj gostoljubnejši izletniški kraj: Expano – “Soboško jezero”, Filovci, Turnišče, Velika in Mala Polana, Veržej.
  • Naj tematska pot: Kolesarska sladka pot in Pot po močvari, Kulturno-zgodovinski sprehod po starem mestnem jedru Lendave, učna pot “S Tinkom po Ljutomeru.”

Z našo akcijo se, kot so zapisali pri Turistični zvezi Slovenije “vračamo h koreninam Turistične zveze Slovenije in sloganu Turizem smo ljudje!” Glasujete lahko TUKAJ >>