Nataša Kreft postala pomočnica direktorja za zdravstveno nego v soboški bolnišnici

Strokovni svet zdravstvene nege Splošne bolnišnice Murska Sobota je za pomočnico direktorja za zdravstveno nego včeraj potrdil Natašo Kreft, doslej vršilko dolžnosti. Predstavitev in program Nataše Kreft, ki je bila edina kandidatka, so podprli vsi člani strokovnega sveta, njeno imenovanje je potrdil tudi direktor bolnišnice Daniel Grabar.
Kreftova je v svojem programu izpostavila pomembnost strategije razvoja in zadržanja kadrov zdravstvene nege, se zavzela za pridobitve koncesije visokošolskega programa zdravstvene nege v Pomurju, več kadrovskih štipendij za srednješolsko in visokošolsko izobraževanje programov zdravstvene nege, stalno izobraževanje zaposlenih, okrepitev sodelovanja s primarno ravnjo zdravstva in domovi starejših v Pomurju, pri vsem tem pa je kot glavno vodilo poudarila skrb za izvajanje kakovostne in varne zdravstvene nege, osredotočene na pacienta.

Direktor Daniel Grabar je ob potrditvi dejal, da je prepričan o nadaljnjem dobrem sodelovanju, pri čemer na prvem mestu ostaja visokostrokovna in kakovostna obravnava pacientov.