Napihaj 0,0 in zadeni vstopnico!

Med 4. in 13. novembrom bo potekala zanimiva preventivna akcija Slovenija piha 0,0. Napihaj 0,0 tudi ti in se poteguj za udeležbo na decembrskem koncertu, na katerem bodo svoje glasbene mojstrovine združili Policijski orkester, reper Zlatko in Tanja Žagar.

Namen akcije, bliža se namreč tudi Martinovo in čas praznovanj, je osveščati voznike o nezdružljivosti alkohola z udeležbo v prometu, zmanjšati število opitih in omamljenih voznikov, a obenem tudi nagraditi tiste, ki spoštujejo pravila in za volan ne sedejo pod vplivom različnih substanc.

Konec naslednjega tedna se začenja letos že drugi del akcije 0,0 šofer, v okviru katere poteka dodaten preventivni projekt Slovenija piha 0,0, ki ga skupaj pripravljamo Ministrstvo za zdravje, Javna agencija RS za varnost prometa in Policija. Policisti bodo v tem času preverjali, ali vozite pod vplivom alkohola, preverjali pa bodo tudi prisotnost prepovedanih drog med vozniki.

5.450 voznikov, ki bodo pri preizkusu alkoholiziranosti napihali 0,0, bo prejelo letak.

Z malo sreče je lahko prav vaš letak dobiten in si tako za odgovorno udeležbo v prometu prislužite vstopnico za obisk decembrskega koncerta, na katerem bodo svojo ustvarjalnost združili Tanja Žagar, reper Zlatko in Policijski orkester.

Število alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč se je v letošnjem letu žal povečalo. V prvih osmih mesecih je bilo za kar 25 % več alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani. Alkohol pa, poleg hitrosti, ostaja eden poglavitnih dejavnikov za nastanek najhujših prometnih nesreč.