Najstarejša obiskovalka Vinariuma je 104-letna Radica Oblak iz Bizeljskega

Na razglednem stolpu Vinarium so včeraj imeli prav poseben obisk. Na razgledno ploščad se je namreč s pomočjo dvigala povzpela 104-letna Radica Oblak iz Bizeljskega, ki od včerajšnjega dne naprej velja za najstarejšo obiskovalko te lendavske turistične zanimivosti.

Najstarejša obiskovalka razglednega stolpa je od včeraj naprej 104-letna Radica Oblak iz Bizeljskega. Radica se je na ploščad razglednega stolpa s pomočjo dvigala povzpela včerajšnji zgodnji popoldan, po razgledni ploščadi pa se je sprehodila ob pomoči hčere in hodulje. Radica bo svoj 105. rojstni dan slavila v septembru.

Vesela, da je obiskala lendavski konec in bila na vrhu stolpa, je gospa Radica v spremstvu hčere in prijateljev brez zadržkov privolila tudi v fotografiranje. “Če me pripeljejo, pridem spet naslednje leto,” je dejala ob odhodu Radica, ki ima 5 vnukov, 11 pravnukov ter 2 prapravnuka. Srčno upamo, da bo Radica razgledni stolp obiskala tudi po prihajajočem rojstnem dnevu!

Večji obisk kot leta 2016, a manjši kot leta 2017

Razgledni stolp Vinarium Lednava je v prvi polovici leta 2018 obiskalo 12 odstotkov več obiskovalcev kot v enakem obdobju leta 2016 in domnevno zaradi slabših vremenskih razmer 13 odstotkov manj kot v enakem obdobju lanskega leta. Od januarja do junija 2018 je razgledni stolp Vinarium Lendava obiskalo 38.896 obiskovalcev. Največji obisk je zabeležen v mesecu maju in aprilu, ko je stolp obiskalo več kot 11.000 obiskovalcev mesečno. Rekordni obiski so praviloma meseca avgusta, ko stolp obišče tudi več kot 13.000 obiskovalcev. (Podatki: Občina Lendava)