Najhladnejše jutro bo v soboto

Slovenijo bo konec tedna zajel polarni mraz. Po napovedih meteorologov se temperature v petek in soboto čez dan najverjetneje ne bodo povzpele nad ničlo. V soboto zjutraj bo -9.

Tako božič kakor tudi Silvestrovo nista postregla ne s snegom in ne z dežjem in tako ostajata že klasično suha. Vse kar je padlo so bile le temperature, ki so se spustile pod ničlo. Nekaj padavin je za pričakovati na jugozahodu in jugovzhodu države, kakšnih večjih količin snega za zdaj ni na vidiku.

Današnja noč je bila zmerno do pretežno oblačna. Po nižinah v notranjosti države je večinoma rahlo snežilo, do jutra pa so padavine v glavnem ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Primorskem do 5 stopinj C. Danes bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo postopno razjasnilo. Zjutraj smo v naših krajih izmerili -4 stopinje Celzija.

Danes popoldne še ne bo tako zelo hladno, tudi zaradi oblačnosti bodo jutranje temperature nekoliko višje od današnjih. V sredo zjutraj bo -5, v četrtek -3 v petek -6 in v soboto kar -9. Popoldanske temperature bodo od 2 do 5 stopinj, petek in soboto -2. Nedelja bo temperaturno podobna kot sreda.

Od nedelje dalje bodo po napovedih meteorologov temperature postopno spet nekoliko višje, podobne kot je bilo cel minuli december in v teh dneh. Večjih količin snega ni na vidiku. Nad severno Evropo je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla Alpe. Pred njo z jugozahodnim vetrom doteka nad naše kraje vlažen in nekoliko toplejši zrak.