Najboljši logotip je oblikoval Kovač Botond

Konec letošnjega marca je novoustanovljeno Pomursko madžarsko mladinsko društvo, sicer naslednik Društva mladih Lendava (Life), objavilo javni natečaj za oblikovanje logotipa. Minuli petek je tričlanska komisija prejete predloge ocenila in izbrala najustreznejšega.
Pomursko madžarsko mladinsko društvo je naslednik Društva mladih Lendava (Life). Na novo je bilo zagnano in preimenovano v smislu zagona krovne organizacije, ki bo delovalo v dobrobit vseh mladih, ki živijo na dvojezično mešanem območju. Društvo, katerega glavni cilj je izvajanje različnih projektov na narodno mešanem območju, je konec meseca marca objavilo javni natečaj za izbiro logotipa, sodelovali pa so lahko tako dijaki, kakor tudi študenti in podjetja.

Na javni natečaj se je prijavilo 18 mladih, od tega jih je svoja dela poslalo 14. Skupno je komisija v sestavi Teodor Varga predsednik društva, Denis Fras profesor Srednje šole za Oblikovanje Maribor in Peter Orban oblikovalec, ocenila 43 predlogov. Izbor je potekal minuli petek v centru Bánffy v Lendavi, kjer je bilo vseh 43 predlogov tudi razstavljenih. Komisija je pri ocenjevanju upoštevala več dejavnikov, kot so delo društva, povezava med slovensko in madžarsko mladino, kontrast in pa osnovna ideja logotipa.

Komisija je najprej opravila ožji izbor, za tem pa je sledila izbira najboljšega. Za najboljši poslani predlog je tako izbrala logotip Botonda Kovača. Kovač je izdelal logotip, sestavljen iz grba Slovenije in Madžarske. Po mnenju komisije je slednji na inovativen način združil obe narodni skupini in izdelal primeren logotip, ki ga lahko društvo uporablja v namene promocije, promocije projektov ali tudi kot žig društva. Ta bo sicer na željo društva logotip še nekoliko popravil, prejel pa bo tudi nagrado, v višini 350 evrov bruto.

O društvu …

“Tekom svojega dela bomo izvajali kulturne, izobraževalne in interesne dejavnosti za naše člane in širšo javnost. Dosedanje projekte (nogometni, dramski tabor) bomo ohranili, poleg tega pa bomo izvajali nove projekte, s katerimi želimo povečati aktivno participacijo mladih, jih spodbujati da ohranijo ter spoznajo kulturo svojih prednikov, obenem pa jim predstaviti društva, zavode oz. vse organizacije, ki so ustanovljene prav za njih na lokalni, občinski ali regionalni ravni,” nam je povedal Teodor Varga, predsednik društva, ki ima svoje prostore na Glavni ulici 124 v Lendavi.

Predsednik društva Teodor Varga z zmagovalnim logotipom