NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj: Lendava trinajsta

Turistična zveza Slovenije je tudi letos vodila vsem dobro poznano tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna. V kategoriji med NAJ gostoljubnejšimi zdraviliškimi kraji se je znašla tudi Lendava, ki pa je zaključila na trinajstem mestu.
Jasno je, da je turizem v Prekmurju v vzponu že nekaj časa. Tokrat se sicer vpliv aktualne koronakrize čuti, a ne tako hudo, kot so mnogi pričakovali. Vlada RS je že pred časom omilila ukrepe, turisti se vračajo, Terme Lendava so praktično polne. Turistična zveza Slovenije je tudi letos izvedla projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna. V drugem krogu spletnega glasovanja ste lahko glasovali za NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše večje mesto, NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj in za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši turistični kraj.

Moja dežela – lepa in gostoljubna je za slovenske kraje to, kar so za gostince Michelinove zvezdice – prestižno priznanje, da delajo odlično. In prebivalci Slovenije so za najlepše večje mesto izglasovali Celje, na drugo mesto se je uvrstilo Velenje, na tretje mesto pa Koper. V kategoriji naj zdraviliški kraj je slavilo Laško, drugo mesto so zasedle terme Olimia v Podčetrtku, tretje pa Moravske Toplice. Lendava je pristala na enajstem mestu od trinajstih. V kategoriji naj turistični kraj je slavila Izola, drugo mesto je zasedel Bovec – Čezsoča, tretje pa Kranjska Gora. Na rezultate državne strokovne komisije pa bo treba počakati do dni Slovenskega turizma, ki bodo v Laškem med 12 in 14. oktobrom. Kot rečeno, državna strokovna komisija pod okriljem TZS je med 1. avgustom in 5. septembrom prečesala celotno Slovenijo, zdaj pa zbirajo njihove rezultate.