Nagrajeni lendavski dijakinji

S svečano prireditvijo in podelitvijo nagrad, se je v Ljubljani, v tamkajšnji Festivalni dvorani, zaključil literarni natečaj “Bodi pisatelj(-ica) in napiši svojo zgodbo 2018,” na katerem so sodelovali tudi dijaki lendavske Dvojezične srednje šole. Dve dijakinji sta bili nagrajeni.
Iz Dvojezične srednje šole Lendava so s svojimi prispevki v nemškem jeziku na natečaju sodelovali 4 dijaki gimnazije. Zgodba Anne Toplak iz 2. a razreda je bila nagrajena kot najboljša zgodba v nemščini, Sara Horvat iz istega razreda pa je prejela nagrado za najboljšo literarno zgodbo s posebno omembo.

Odlomke iz nagrajenih del v slovenščini sta predstavila slovenska gledališka igralca Marinka Šter in Dario Varga, v tujem jeziku pa predstojnik Goethejevega inštituta v Ljubljani ter profesorica in lektorica angleščine.

Dogodek je z glasbo, ki jo je vodila Plačnikova misel, povezoval glasbenik, skladatelj in umetniški fotograf Lado Jakša, po prireditvi pa so se dijaki udeležili scenaristične, mentorji pa izobraževalne delavnice.