Nafto 1903 čaka sedmi krog prvenstva

V lendavskem športnem parku in na televizijskem programu SportKlub1 si bo jutri moč ogledati nogometno srečanje med domačo Nafto 1903 in gosti iz Ljubljane, ekipo AŠK Brava. Srečanje se bo odvilo v sklopu sedmega kroga 2. državne lige.
Po hladnem tušu v osmini pokala Slovenije, ko je Nafta 1903 na Primorskem izgubila srečanje proti Kopru, ter še pred slednjim srečanjem izgubila tekmo proti Ankaranu Postojni v gosteh, modro-beli tokrat skoraj obvezno potrebujejo zmago. Jutrišnjo soboto se bodo, tudi pred kamerami, udarili proti neporaženi ekipi AŠK Brava, ki bi modro-belim lahko povzročila nemalo težav.

Za sobotnima tekmecema pod lendavskimi griči bo ligaški derbi že druga tekmovalna obveznost v tem tednu, saj so tako Lendavčani kot Ljubljančani v sredo odigrali pokalno srečanje. Niti Bravo niti Nafta 1903 si nista uspela priigrati napredovanja, a sta se poraza razlikovala. Moštvo Dejana Grabića je pošteno namučilo favorizirani Maribor, ki se je poraza rešil šele v sodniškem dodatku, ko je prišel do popolnega preobrata. Bolj skeleč pa je lendavski poraz v Kopru, pa čeprav je Franc Fridl nekoliko premešal začetno enajsterico.

Dvoboj Nafte 1903 in AŠK Brava bo dvoboj drugo in tretjo uvrščene ekipe iz prvenstvene lestvice, ki ima enak točkovni izkupiček, ob tem pa ima Bravo celo tekmo manj, saj v preteklem krogu zaradi reprezentančnih obveznosti nekaterih igralcev ni igral svoje tekme. V Lendavi bomo tako vsekakor priča zanimivemu obračunu, ekipi pa bosta nastopili v popolnih postavah. Srečanje bo kot glavni sodnik sodil Roman Glažar, ob bokih pa mu bosta pomagala Robert Šprah in Boštjan Bezjak. Delegat na srečanju bo Bogdan Novak.